Supă de ţelină cu salată verde

1. Ceapa, morcovii şi ţelina se curăţă şi se spală. Ceapa şi morcovii se taie în sferturi, iar ţelina se taie cubuleţe. Se pun la foc în 1,5-2 litri de apă cu sare şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, aproximativ 30 minute. 2. Între timp, pieptul de pui se spală, se taie bucăţi […]

Prăjitura “Minge de fotbal”

1. Ciocolata rasă şi untul se pun într-o cratiţă şi se topesc la cald, deasupra unui vas cu apă clocotită. Se adaugă zahărul şi se amestecă până se topeşte. Se lasă apoi să se răcească până la temperatura camerei. 2. Între timp, albuşurile se bat spumă, iar făina se cerne cu praful de copt. Cuptorul […]

Şniţele cu sos de ceapă

1. Se bat uşor şniţelele cu ciocanul de carne şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Se lasă 3-4 minute pe fiecare parte să se rumenească puţin, apoi se scot din tigaie şi se lasă deoparte. 2. În uleiul rămas, la foc mic, se căleşte ceapa tăiată solzişori. Se lasă foarte puţin, […]

Cartofi umpluţi

1. Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Se aşază într-o tavă şi se coc în cuptorul încins, aproximativ o oră. 2. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Se trece apoi pe o folie din […]

Cornuleţe aperitiv

1. Se dizolvă drojdia de bere şi zahărul în laptele călduţ, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă. Se adaugă sare şi verdeaţa uscată, apoi se frământă, adăugând şi câte o lingură de ulei. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit, 15-20 minute. 2. Se întinde aluatul […]

Banane în aluat fraged

1. Se presară puţină făină pe o planşetă, apoi se întinde aluatul şi se lasă la decongelat. Zahărul şi scorţişoara se amestecă, iar bananele se curăţă de coajă, se taie în jumătăţi şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se lasă câteva minute apoi se tăvălesc prin nuca pisată. Aluatul se taie în fâşii late […]

Pizza cu ou şi ciuperci

1. Drojdia de bere şi zahărul se dizolvă în apa călduţă, apoi se toarnă în făina cernută şi se frământă cu untul tăiat cubuleţe şi un praf de sare. Se lasă aluatul într-un loc cald, la dospit, 15-20 minute. 2. Între timp, se pregăteşte compoziţia pentru umplutură. Se toacă usturoiul şi se căleşte într-o tigaie […]

Ouă scoţiene

1. Pieptul de pui se toacă, folosind o sită mai deasă. Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, muştar şi verdeaţă, apoi se adaugă un ou crud şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Se împarte în 12 grămăjoare, care se pun pe folie alimentară. 2. Se curăţă ouăle şi se îmbracă în compoziţia […]

Salată cu ton şi ouă fierte

1. Peştele se scoate din conservă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Salata verde se spală şi se curăţă. Ceapa, castravetele şi ardeii graşi se curăţă, se spală şi se taie rondele. 2. Pentru sos, se amestecă oţetul cu uleiul şi vinul, până se omogenizează. Se condimentează apoi după gust cu sare, piper şi […]

Gogoşi cu marmeladă

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în 2-3 linguri lapte călduţ, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, apoi se acoperă şi se lasă într-un loc cald la dospit, 15 minute. 2. Se dizolvă zahărul în restul de lapte călduţ, apoi se aromează […]