Peşte umplut cu verdeaţă

1. Peştele se curăţă, se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se stropeşte apoi cu zeamă de lămâie şi se presară cu sare şi piper, pe toate părţile şi la interior. Se pune într-un castron, se acoperă şi se lasă la rece 15-20 minute. 2. Între timp, ceapa verde, mărarul şi pătrunjelul se […]

Clătite cu fructe

1. Se bat ouăle cu jumătate din lapte şi făina adăugată în ploaie să nu se formeze cocoloaşe. Se subţiază cu restul de lapte şi se amestecă cu mărul ras stropit cu rom. Aluatul obţinut se lasă 10-15 minute deoparte, să se odihnească. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Portocalele se spală, se şterg şi […]

Pui cu legume la cuptor

1. Puiul se curăţă, se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se taie bucăţi şi se condimentează cu sare şi scorţişoară pisată. Se pune într-un caston şi se lasă la rece, la macerat 30 minute. 2. Între timp, se pregătesc legumele. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie rondele, iar […]

Friptură de pui marinat în iaurt

1. Pulpele de pui se curăţă, se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Iaurtul se pune într-un castron mai mare şi se bate cu piperul proaspăt măcinat şi piperul alb. 2. Pulpele de pui se dau cu un praf de sare şi se stropesc cu vin, apoi se cufundă în iaurt şi se […]

Supă de pui cu legume

1. Carnea de pui se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Se pune la fiert în 2 litri de apă cu sare. După primul clocot, se spumează sau se schimbă apa şi se lasă să fiarbă în continuare, la foc potrivit, 15-20 minute. 2. Între timp, toate legumele se curăţă şi se spală. Se […]

Brioşe cu miere de albine

1. Biscuiţii se pisează mărunt ca pentru pesmet. Formele mici de brioşe se ung cu unt şi se tapetează cu pesmetul de biscuiţi. Făina se cerne cu praful de copt şi praful de budincă. 2. Oul se bate cu uleiul adăugat în porţii mici, apoi se amestecă cu mierea de albine şi banana pasată. Se […]

Cremă de iaurt cu fructe

1. Fructele se pasează cu furculiţa, apoi se adaugă mierea şi se freacă până se obţine o pastă omogenă. 2. Se adaugă puţin câte puţin iaurtul, apoi fulgii de cocos, zahărul vanilat şi scorţişoara. Cine doreşte un gust puţin mai acrişor, poate adăuga şi zeama de lămâie. 3. Crema obţinută se pune în cupe transparente, […]

Prăjitură cu fructe şi cremă de iaurt

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă groasă de consistenţa smântânii. Se adaugă untul înmuiat, făina cernută cu praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă apoi într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc […]

Rulouri din friptură de vită cu legume

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se condimentează cu un praf de sare şi foarte puţin piper. Se stropeşte cu vin şi se lasă la marinat, la rece, minim 2 ore. 2. Muşchiul marinat se presară cu verdeaţă şi se leagă circular cu aţă. Se pune apoi într-un vas potrivit de mare […]

Salată de crudităţi cu măsline verzi

1. Varza se curăţă de primul rând de frunze, se spală, se taie în sferturi şi se toacă fideluţă. Se pune într-un castron mai mare, se dă cu un praf de sare, se amestecă şi se lasă să se înmoaie, 20-25 minute. 2. Ţelina şi morcovii se curăţă, se spală, se dau pe răzătoarea mare […]