Melc, melc…

1. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din zahăr şi zahărul vanilat, până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă în ploaie făina cernută cu amidonul şi praful de copt, albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr şi coaja de lămâie. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară, […]

Şniţele cu mere

1. Merele se spală, se curăţă şi se taie rondele, groase de aproximativ 1 cm. Ouăle se bat cu făina, un praf de sare, boiaua de ardei şi caşcavalul ras. 2. Pe rondelele de mere se aşază feliile de caşcaval şi muşchiul file. Se prind cu scobitori în două sau trei locuri, apoi se dau […]

Pizza picantă

1. Se dizolvă zahărul şi drojdia de bere în 125 ml apă călduţă, apoi se toarnă în făina cernută cu un praf de sare şi se frământă, adăugând treptat şi uleiul. Aluatul obţinut se acoperă cu un şervet şi se pune într-un loc cald, la dospit, aproximativ 30 minute. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. […]

Brânzoaice cu stafide

1. Se dizolvă o linguriţă de zahăr şi drojdia de bere în laptele călduţ, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se frământă cu un ou bătut cu un praf de sare şi restul de zahăr, coaja de lămâie şi la sfârşit untul înmuiat. Se acoperă şi se lasă la dospit într-un […]

Covrigi cu susan

1. Se dizolvă zahărul şi drojdia de bere în vinul călduţ, apoi se toarnă în făina cernută cu un praf de sare şi se frământă, adăugând treptat şi uleiul. Aluatul obţinut se acoperă cu un şervet şi se pune într-un loc cald, la dospit, aproximativ 30 minute. Se pune pe foc o oală mare cu […]

Sendvişuri cu chifle de casă

1. Se dizolvă drojdia şi zahărul în puţin lapte călduţ, se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se frământă cu restul de lapte, un praf de sare şi untul topit. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit 25 minute. 2. Aluatul crescut se împarte în 16. Se formează sfere mici […]

Sendvişuri cu pui

1. Pieptul de pui se spală, se usucă şi se taie felii subţiri, de aproximativ 1 cm. Se presară cu sare şi piper, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie şi se lasă la macerat, la rece, 5 minute. 2. Între timp, ouăle se bat cu un praf de sare, piper şi o jumătate de […]

Sendvişuri cu şuncă presată şi caşcaval

1. Brânza proaspătă şi brânza de burduf se pasează, se amestecă şi se condimentează după gust cu sare, piper, boia şi mărar verde tocat mărunt. Roşiile şi castraveţii se spală, se curăţă şi se taie rondele, iar salata verde se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Baghetele se taie în două sau […]

Tort Pisicuţa

1. Se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se pun pe rând ouăle, amestecând continuu după fiecare ou, până se înglobează în crema de unt. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, biscuiţii pisaţi ca pentru pesmet, nucile trecute prin maşina de tocat şi ciocolata rasă fin. Se amestecă uşor cu o lingură de […]

Tartă cu portocale şi kiwi

1. Se prepară budinca de vanilie conform indicaţiilor de pe ambalaj, adăugând şi gălbenuşul. Când se răceşte se amestecă cu brânza proaspătă, o portocală şi un kiwi tăiate cubuleţe. 2. Pe un platou rotund, se aşază ordonat pişcoturile, care se stropesc cu rom. Se pune apoi un strat uniform de cremă şi restul fructelor tăiate […]