Brânzoaice cu stafide
1. Se dizolvă o linguriţă de zahăr şi drojdia de bere în laptele călduţ, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se frământă cu un ou bătut cu un praf de sare şi restul de zahăr, coaja de lămâie şi la sfârşit untul înmuiat. Se acoperă şi se lasă la dospit într-un loc cald, 20-25 minute.
2. Între timp se pregăteşte umplutura. Într-un castron se amestecă brânza dulce cu telemeaua rasă, un ou, o lingură zahăr pudră şi stafidele macerate în rom.
3. Din aluatul crescut se întind două foi. Una din foi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se presară umplutura şi se acoperă cu cealaltă foaie din aluat. Se taie cu vârful cuţitului doar cât să se marcheze brânzoaicele şi se lasă din nou la dospit 10 minute. Se unge cu ou şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 25-30 minute.
4. Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.