Rulouri pas cu pas

1.Se bat şniţelele cu ciocanul să se aplatizeze cât mai mult, apoi se condimentează cu un praf de sare şi piper şi se lasă deoparte. Oul fiert se taie în sferturi, crenvurştii se taie în jumătăţi, iar ceapa se taie solzişori sau în sferturi 2.Se ung bucăţile de carne cu muştar, apoi se aşază pentru […]

Prăjitură domino

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 4-5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, cacaua şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 minute. 2. Pentru cremă, se amestecă […]

Prăjitură cu ananas şi cremă de brânză

1. Se bat albuşurile cu jumătate din zahăr, până se obţine o spumă densă. Gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr şi 5-6 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă treptat uleiul, apoi făina cernută cu praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt […]

Prăjitură cu cremă de cafea

1. Se bat gălbenuşurile cu jumătate de zahăr, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă densă, iar albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr. Se amestecă uşor cele două compoziţii, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt şi cacaua. 2. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt […]

Plăcintă cu carne

1. Se dizolvă drojdia de bere şi zahărul în laptele călduţ, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se frământă rapid cu gălbenuşurile bătute cu un praf de sare şi untul tăiat cubuleţe. Se acoperă aluatul cu o folie transparentă şi se lasă la rece minim 3 ore sau de seara până […]

Budincă de fructe

1. Se dizolvă făina în jumătate din laptele rece, apoi se adaugă zahărul, gălbenuşurile şi restul de lapte cald. Se fierbe la bain-marie amestecând continuu, până se leagă, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Când se răceşte puţin se înglobează şi untul frecat spumă. 2. Între timp, se bat […]

Budincă de orez cu ananas

1. Ananasul se taie cubuleţe şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Orezul se curăţă de impurităţi, se spală şi se pune la fiert în apă cu un praf de sare. Se lasă să clocotească 5 minute la foc mic, apoi se scurge toată apa şi se pune în continuare la fiert în laptele fierbinte. […]

Omletă cu şuncă şi legume

1. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă şi se pune într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă varza tocată cu un praf de sare şi se călesc împreună 3-4 minute, până se înmoaie bine legumele. 2. Se pune sunca tăiată felii şi se toarnă ouăle bătute cu brânza rasă, mărarul fin tocat şi puţin […]

Peşte cu unt condimentat

1. Feliile de peşte se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se usucă apoi cu un şervet curat, se pun într-un castron şi se stropesc cu un sos marinat făcut din oţet, ulei, ceapa tăiată solzişori, usturoiul pisat cu un praf de sare, piper şi oregano. Se acoperă şi se lasă la rece […]

Şniţel cu salată de cartofi

1. Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Se acoperă şi se lasă să fiarbă aproximativ 25 minute. 2. Între timp, sniţelele se bat, apoi se condimentează cu sare, piper şi muştar şi se lasă 5 minute la rece. Se dau apoi prin făină, oul bătut cu […]