1. Se spală legumele şi se lasă să se scurgă de apă pe un prosop absorbant de bucătărie. Legumele care se pun la murat trebuie să fie sănătoase, nepătate şi nelovite.
2. Se curăţă morcovii şi dovleceii şi se taie rondele, conopida se desface bucheţele, se taie cotoarele şi se aşază într-un vas cu apă rece şi puţină sare, unde se lasă 30 de minute. Ardeii se curăţă şi ei de seminţe şi se taie feliuţe.
3. În borcanul bine spălat şi uscat, se aşază legumele asortate: conopida, morcovii, dovleceii şi ardeii. Printre murături se pun frunze de mărar şi boabe de piper negru.
4. Separat, într-un vas se fierbe apa amestecată cu oţetul, zahărul şi sarea. După ce a dat în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă fierbinte peste legume.