Mâncare de fasole verde cu cârnaţi
1. Se curăţă fasolea de codiţe şi se spală bine. Se pune la fiert în 3 l de apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote, se scot din apă şi se lasă acoperite cu un capac.
2. Se taie ceapa solzişori, gogoşarii felii foarte subţiri şi se pun la călit într-o cratiţă cu puţin ulei. Se lasă să se rumenească şi, după aceea, se pune şi fasolea fideluţă. Se mai toarnă apă călduţă din când în când, iar când zeama începe să scadă se pun roşiile tăiate mărunt şi se bagă la cuptor 15 minute să se rumenească.
3. Cârnaţii se taie rondele şi se pun într-o tigaie la prăjit în sucul propriu sau se pun pe grătar întregi.
4. Mâncarea de fasole verde se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu cârnaţi.