1. Într-un blender, se pune sucul de lămâie, uleiul de măsline şi se amestecă bine. Apoi se adaugă tot pătrunjelul, bine tocat, şi se mai agită timp de câteva minute. Este bine ca sosul să fie făcut cu 1-2 ore înaintea peştelui, ca să aibă timp să se macereze.
2. Macroul se curăţă bine şi se spală frecând interiorul cu mălai. Se limpezeşte şi se lasă la scurs, apoi se crestează
din centimetru în centimetru ca să se topească oasele pe grătar.
3. Se încinge grătarul, se stropeşte cu câteva picături de ulei de măsline şi se aruncă o lingură de sare. Se aşază peştele spălat şi uscat. Se lasă până se face de tot, apoi se întoarce. Fiind un peşte fin, dacă se întoarce de mai multe ori, se rupe în bucăţi.

4. După ce se coace pe ambele părţi, se scoate macroul pe platou şi se stropeşte din abundenţă cu sosul de pătrunjel. Se serveşte cald.