1. Peştele se spală şi se lasă la scurs sau se usucă cu un şervet absorbant.

2. Se taie bucăţi, se stropeşte cu zeama de lămâie şi se lasă la frigider 5 minute.

3. Separat se curăţă cartofii, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, apoi se scurg de apă, se pune untul şi verdeaţa şi se amestecă foarte uşor ca să nu se zdrobească.

4. Peştele se dă cu sare, apoi se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se aşază într-un vas termorezistent. Dacă doriţi, puteţi să băgaţi peştele la cuptor, împreună cu cartofii, iar pentru un aspect plăcut şi un gust deosebit, presăraţi puţin caşcaval pe deasupra şi îl lăsaţi 5-10 minute până se topeşte.

5. Se serveşte cald cu lămâie şi ornat cu pătrunjel şi mărar verde.