Reţetă tradiţională de chişcă cu hrişcă (caltaboş). Iată cum se prepară!

1.   Se spală bine carnea şi măruntaiele şi se pun la fiert în apă rece împreună cu slănina.

2.   După ce încep să fiarbă, se spumează supa şi se adaugă piperul, foile de dafin, sarea, două cepe şi doi morcovi.

3.   Între timp, se taie mărunt trei cepe şi se călesc în puţin ulei.

4.   După ce au fiert măruntaiele şi carnea, se scot din oală, se lasă să se răcească. Apoi se dau prin maşina de tocat, împreu­nă cu ceapa călită.

5.   Într-o tavă se pune orezul şi hrişca şi se prăjesc uşor. Se lasă să se răcească, după care se pun într-un tifon şi se dau la fiert în apa în care s-au preparat şi organele.

6.   După ce sunt gata, se amestecă cu com- poziţia de carne şi măruntaie, se condimentează cu sare, piper, nucşoară şi ienibahar şi se pun în intestinele spălate şi curăţate.

7.   Caltaboşii rezultaţi se pun în tifon şi se fierb aproximativ 10 minute.