1. Se curăţă şi se spală ceapa, usturoiul şi mărarul. Se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea de vită şi cu porumbul scurs în prealabil. Se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă, se frământă bine câteva minute, apoi se lasă la rece.
2. Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie felii şi rondele. Ceapa se desface fâşii şi se condimentează cu sare şi piper. Legumele se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la macerat aproximativ 30 de minute.
3. Între timp, se scoate compoziţia de carne tocată, se udă mâinile cu apă şi se formează chiftelele. Se înfig în beţele de frigărui cu atenţie, ca să nu se rupă şi se intercalează cu roşiile cherry.
4. Se încinge grătarul, se unge cu puţină grăsime sau cu ceapă şi se pun legumele la copt într-o parte, iar pe cealaltă parte se pun frigăruile. Se răsucesc la intervale scurte de timp, ca să nu se ardă. Frigăruile de chiftele se servesc calde, cu muştar şi alte feluri de garnituri.