Dacă te-ai săturat de clasicul drob românesc, atunci hai să schimbăm un pic reţeta. Ai încercat până acum să faci chec de carne cu morcovi?

1. Morcovii curaţaţi si prazul se pun la fiert, separat, în apa rece cu sare.

2. Între timp, ceapa taiata marunt se caleste în amestec de ulei încins si unt si apoi, dupa ce a devenit translucida, se trece prin masina de tocat împreuna cu carnea deja tocata. Carnea trebuie trecuta prin masina de doua ori pentru ca rezultatul final sa fie cât mai fin.

3. În pasta de carne rezultata se adauga ouale batute cu smântâna, se framânta bine, se potriveste gustul de sare si piper si se întinde pe o bucata de hârtie de copt unsa cu ulei. Se face astfel un dreptunghi de carne de lungimea tavii. La mijloc se asaza un tub de praz în care s-a introdus morcovul fiert.

4. Se ruleaza cu ajutorul hârtiei pentru a obţine o rulada de carne care se transfera rapid în tava unsa cu ulei si presarata cu faina. Se coace 45 de minute si se lasa sa se raceasca în tava.