1. Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă, cu apă şi cu sare.

2. În timp ce fierb, se pregăteşte pasta de brânză pentru umplutură. Se amestecă brânza de vaci cu brânza sărată, smântâna şi cu ouăle până ce capătă consistenţa unei creme şi se bagă la frigider.

3. După ce s-au fiert cartofii, se scot din apă şi se curăţă de coajă. Se taie rondele destul de groase pentru a nu se rupe atunci când se vor aşeza în tava de cuptor. Pentru a avea un aspect plăcut, se aşază în tavă în felul următor: se unge tava cu unt, se pune primul strat de cartofi, un strat de cremă, un strat de cartofi şi tot aşa până se umple tava. Se bagă în cuptorul bine încins 20 de minute. Apoi se lasă la rece. Budinca se răs-toarnă pe un platou şi se îmbracă cu restul de cremă de brânză, se ornează cu rondele de cartofi fierţi şi salată verde tăiată fâşii.

4. Se serveşte cu lapte bătut sau iaurt.