O dată cu achiziția unei mașini, fie că este prima noastră mașină sau nu, nou-nouță sau second hand, apar diverse aspecte de care cei ce dețin mașină și o conduc trebuie să se ocupe. Aceste aspecte țin atât de anumite acte ce trebuie realizate și obținute cât și de inspecții obligatorii sau opționale și multe altele, prin care să se asigure că mașina funcționează bine, este sigură și îndeplinește toate condițiile impuse de lege pentru a fi condusă pe șosea.

Pe partea de funcționalitate, piesele importante ale mașinii trebuie să fie în stare buna. Atât în cadru inspecției ITP cât și la RAR, se fac investigații amănunțite cu privire la calitatea, integritatea și buna funcționare a mașinii și chiar și pentru defecte nesemnificative, este posibil că mașină să nu fie declarata apta sau legala pentru a circula. În acest sens, posesorii trebuie să se ocupe de rectificarea problemelor, realizarea de modificări și reparații, în cadrul unui service profesional, ceea ce înseamnă sume de bani substanțiale ce trebuie cheltuite.

O data ce o mașină trece testele mai sus menționate, pentru aceasta sunt eliberate și documente care să ateste asta, ce sunt necesare atunci când șoferul poate fi oprit de echipaje de poliție pentru control. Documente la fel de importante sunt carnetul de conducere, ce nu trebuie să lipsească, indiferent dacă suntem la volanul mașinii noastre sau a alteia, cartea mașinii precum și asigurarea RCA, foarte importantă și de asemenea, obligatorie. Aceasta se poate obține de la diverse agenții care le eliberează, nu de stat ci private. De la apariția acestui tip de asigurare și până în prezent, din ce în ce mai multe companii și agenții au început să o poată oferi, fiind practic vorba despre acoperirea financiară ce trebuie suportată în caz de accidente sau alte întâmplări în trafic.

Prin accesarea link-ului https://prestigeasig.ro/asigurari-auto-rca-ieftin/ putem afla la modul general ce este de fapt o asigurare RCA, cu ce ne ajuta și ce acoperă și ce nu. Este important că orice sofera să cunoască astfel de detalii astfel încât, atunci când este implicat într-un accident sau întâmpină o problema în trafic, să știe cine este vinovatul, cine urmează să plătească și cine vă beneficia de asigurare precum și cazurile în care aceasta se poate aplica sau nu.

Asemeni altor tipuri de asigurări, precum cele de viață, șoferul vă plăti anual, la reînnoirea asigurării o anumită sumă de bani pentru aceasta, în principiu pentru documentele care să ateste deținerea asigurării iar dacă vă fi implicat într-unul dintre scenariile menționate în cadrul documentației, asemeni daunelor produse altor autovehicule, vătămări corporale, decese sau daune produse clădirilor. Există anumite sume minime dar și maxime care au aproape un caracter universal, indiferent de la agenția de la care obținem asigurarea, chiar dacă prețurile pe care noi le plătim pot să difere destul de mult.

Termenii asigurării RCA se aplica atât persoanelor care au reședința în România și sunt români cât și celor ce nu au reședința la noi în țară și nu sunt nici români. Putem spune așadar că asigurarea se aplică așadar la nivel mondial, atunci când are loc una dintre instanțele pe care aceasta le poate acoperi. Există în acest sens anumite sume maxime ce pot fi acoperite, în concordanță cu legile date în 2013. Cu toate acestea, cele mai multe accidente și incidente sunt minore și acoperite ușor de asigurare. De asemenea, datorită acestui lucru, nici șoferii implicați în acestea nu pierd prea mult timp cu așteptarea, nu trebuie să plătească cine știe ce sume de bani și să se ocupe cu întocmirea și obținerea de prea multe documente ci doar de cele necesare, multe cazuri fiind amiabile, fără conflicte ulterioare, asemeni ajungerii în instanță.

Chiar și o mașină second-hand care poate fi deja considerată veche poate fi o posesie destul de costisitoare, în ceea ce privește mentenanță și reparațiile pe care suntem nevoiți să le realizăm în mod constant. Este cu atât mai dificil în ceea ce privește inspecțiile anuale unde, datorită pieselor vechi și sistemelor uzate, avem și șanse de a fi respinși. Iar că și nivel de siguranță în trafic, putem spune și aici că o mașină veche nu mai este atât de sigură.

Există mulți șoferi buni, nu ne putem îndoi de asta, însă, oricât de buni am fi că și șoferi, nu putem face nimic în privința celor care nu sunt atât de buni și care datorită anumitor greșeli ne implica și pe noi în anumite accidente sau pe de alta parte, din neatenție sau pentru că nu mai putem reacționa, îi implicăm noi în accidente, din vina lor. Deci asigurarea RCA nu ne ajuta să obținem banii necesari pentru a ne repara propria mașină sau pentru a o plăti spitalizare, este utila când noi suntem partea vinovată și suntem nevoiți să plătim daunele produse chiar dacă inițial, nu a fost vina noastră. În acest fel, nu este nevoie să plătim din propriul buzunar toate cheltuielile estimate.

De la o agenție la alte, termenii și condițiile asigurării pot să difere și astfel, este important să obținem o asigurare auto cât mai bună, care să ne ajute să trecem ușor și fară cheltuieli suplimentate de astfel de momente dificile. Fără îndoială că în ultimii ani, că și alte necesități, și prețurile asigurărilor au crescut însă, pe lângă faptul că sunt obligatorii, mulți dintre noi nici nu avem curajul să ne aventurăm în trafic fără a le deține.