Sursă: Unsplash.com

Nu mai știi ce să gătești dar, în același timp, nici nu vrei să petreci prea mult timp în bucătărie urmărind pașii unei rețete complexe? Este justificabil, pentru că nimeni nu este dispus să petreacă prea mult timp în bucătărie, mai ales în această perioadă a anului, când temperaturile ating cote alarmante. Pe deoparte, vrei și ca ceea ce gătești să fie bun și sățios, nu?

Află că nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie pentru a obține ceva delicios, bogat din punct de vedere nutrițional și pe placul fiecărui membru al familiei. În această perioadă, este important să ai mese cât mai ușoare, echilibrate și efervescente din punct de vedere al compoziției: fructe, legume, alimente ușor digerabile și multă, multă hidratare.

Iată 3 idei de rețete delicioase pe care să le încerci chiar astăzi!

1.    Pizza cu cartofi și pui

Cu reteta pizza nu ai cum să dai greș niciodată. În special când aceasta combină două alimente iubite de aproape fiecare persoană: cartofii și pieptul de pui. Pizza este un fel de mâncare foarte bogată din punct de vedere nutritiv: conține atât carbohidrați, reprezentat de blatul de pizza, proteine (puiul), dar și grăsimi, dacă optezi să adaugi cașcaval sau mozzarella.

Pentru pizza cu cartofi și pui ai nevoie de piept de pui, cartofi (tăiați felii sau rondele), sos de roșii și, după gusturi, mozzarella sau cașcaval. După ce ai uns blatul de pizza cu sos de roșii, adaugă cartofii (aceștia gătiți la cuptor, iar apoi adăugați pe pizza când pieptul de pui s-a rumenit), carnea, iar apoi pune-o la copt pentru 30 de minute, verificând periodic dacă s-a gătit.

2.    Pandișpan cu vișine

Când vine vorba de desert, rețeta de pandispan cu visine este, efectiv, pe placul oricui. De ce? Pentru că este ușor de preparat, nu prea dulce, astfel încât să nu crească glicemia mult prea mult, și nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Dacă nu-ți plac vișinile, le poți înlocui cu mere sau căpșuni, fructe bogate, de asemenea, în antioxidanți și vitamine.

Pentru a pregăti pandișpanul ai nevoie de ulei, zahăr (cât mai fin), ouă, făină, sare, esență de vanilie și, pentru un plus de grăsimi sănătoase, miez de nucă. Blatul este foarte ușor de făcut, prăjitura fiind pufoasă, cu un gust echilibrat și, de asemenea, foarte sățioasă. Deserturile pot fi și sănătoase, atât timp cât nu se exagerează cu zahărul și celelalte componente dulci.

3.    Paste cu creveți și cașcaval

Pastele făinoase sunt foarte calorice, bogate în carbohidrați. Totuși, acești macronutrienți sunt esențiali pentru buna funcționare a organismului, întrucât reprezintă principala sursă de energie utilizată de către creier. Astfel, este vital ca o persoană să aibă, zilnic, aportul adecvat de carbohidrați, necesar pentru întreținerea metabolismului.

Pastele cu creveți și cașcaval sunt nu doar ușor de preparat, dar și foarte bogate din punct de vedere nutrițional: conțin proteine, carbohidrați și, datorită cașcavalului, o cantitate importantă de grăsimi. Creveții se curăță, se rumenesc în tigaie, și se adaugă în paste, atunci când acestea sunt aproape fierte. După ce se amestecă, se adaugă cașcavalul ras.

Acestea sunt 3 idei de rețete deliciose, ușor de preparat și pe placul oricui. Nu trebuie să petreci mult timp în bucătărie pentru a obține o masă bogată din punct de vedere nutritiv, dar în același timp ușoară, care să nu îți pice greu.