Ruladă de biscuiţi

1. Se pregăteşte un sirop din zahăr, margarină, vanilie, rom şi ou şi se lasă să fiarbă pe baie de abur cam 30 de minute. 2. Biscuiţii se rup, se pun într-un bol şi se stropesc cu rom. Se adaugă nuci măcinate, fulgi de migdale, cocos, cacao, stafide şi un praf de sare. 3. Când […]

Muşchi învelit

1. Se dau prin maşină carnea, slănina, ceapa şi ardeiul gras. Se va obţine o pastă de carne, care se condimentează după gust. 2. Se unge cu ulei o bucată de folie de aluminiu, măsurată cât să acopere compoziţia şi să o împacheteze. Se pune umplutura, nivelată în strat uniform. Deasupra, se aşază muşchiul şi […]

Ruladă suculentă

1. Muşchiul se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se desface cu un cuţit, în aşa fel încât să poată fi rulat. Se bate cu ciocanul pentru şniţele, se condimentează cu sare, piper şi cimbru, se împachetează într-o folie alimentară şi dă la rece o oră. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Se curăţă […]

Ruladă marmorată

1. Muşchiul de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se bate ca pentru şniţele. Se sărează, se piperează şi se lasă deoparte. 2. Se spală, se curăţă şi se taie mărunt ceapa, ardeiul gras şi ciupercile. Se pun într-o tigaie de teflon cu puţină apă şi o lingură ulei de măsline. Se lasă […]

Ruladă de curcan în sos de mere

1. Se dezosează pulpa de curcan, se trece printr-un jet de apă şi se pune să se înăbuşe câteva minute, până se pătrunde. 2. După ce a fiert, se scoate, se lasă să se scurgă în sită şi se rulează. Dacă este nevoie, se foloseşte aţă alimentară şi se înfăşoară pentru a nu se desface. […]

Ruladă de porc cu mere şi nuci

1. Se trece muşchiul de porc printr-un jet de apă rece, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant şi se desface cu un cuţit. Ca să fie fraged, se bate câteva minute cu ciocanul de şniţel şi apoi se unge cu ulei şi se condimen­tează cu sare, piper, boia. 2. Se stropeşte cu […]

Ruladă cu fructe uscate

1. Fructele uscate se pun într-un castron şi peste ele se toarnă 200 ml de apă caldă. Se lasă jumătate de oră la înmuiat, apoi se scurg de apă. Migdalele şi nucile se taie bucăţi. 2. Făina se amestecă cu anasonul, iar în mijloc se toarnă maiaua de drojdie, făcută cu apă călduţă. Se presară […]

Ruladă de porc cu ciuperci

1. Carnea se spală, se lasă la scurs, apoi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se bate puţin cu ciocanul de şniţele, apoi se condimentează şi se lasă deoparte. Se bat ouăle, se adaugă caşcavalul ras, apoi se sărează, se piperează şi se […]

Ruladă din piept de pui

1. Pieptul de pui se spală şi se taie astfel încât să se obţină felii de carne care să se poată rula. Se condimentează şi se lasă la rece 15 minute. 2. Ciupercile se curăţă şi se taie mărunt. Se prăjesc într-o tigaie cu ceapa tocată, prazul, morcovii şi usturoiul pisat. Se condimentează, se lasă […]

Ruladă de pui

1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai […]