Ruladă cu cremă caramel

1. Pentru blat, se bat albuşurile spumă cu zahărul, până se obţine o spumă densă. Se adaugă apoi gălbenuşurile şi treptat făina cernută. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 12-14 minute. Se scoate imediat […]

Ruladă cu fructe

1. Se bat spumă gălbenuşurile cu jumătate din zahăr, iar albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr şi zahărul vanilat. Se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute. 2. Blatul copt se […]

Ruladă cu şuncă şi legume

1. Pieptul de pui se spală, se usucă cu un şervet absorbant şi se taie, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă deoparte. 2. Pentru umplutură, se amestecă într-un castron şunca presată tăiată cubuleţe, franzela înmuiată în lapte şi […]

Ruladă cu spanac şi cârnat

1. Cârnaţii se pun într-o tigaie cu ulei şi se prăjesc câte 5-6 minute pe fiecare parte. Se lasă apoi la scurs pe o hârtie absorbantă şi se curăţă de pieliţă. 2. Separat, într-o tigaie cu unt se pune un fir de praz tocat mărunt şi se căleşte. Se adaugă spanacul şi se lasă să […]

Ruladă cu nucă de cocos

1. Într-o oală cu fund gros se amestecă zahărul cu 150 ml apă şi se lasă pe foc, să fiarbă potolit până se leagă siropul. Se pune deoparte să se răcească. 2. Se amestecă cu zahărul vanilat, nuca de cocos, 60 g unt şi cacao. Biscuiţii se pisează şi se adaugă treptat, până se absoarbe […]

Ruladă cu alune

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă 60 g zahăr şi zeama de lămâie, şi se bat în continuare până se întăreşte spuma. Se adaugă gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace 15 minute, la […]

Tort cu fructe şi cremă de brânză

1. Gelatina se dizolvă în apă rece. Brânza proaspătă se amestecă cu mascarpone, zahărul pudră, iaurtul şi lichiorul. Gelatina dizolvată se amestecă cu jumătate din compoziţia de brânză, apoi şi cu restul de cremă şi fructele, până se omogenizează. Se pune la rece 2-3 ore. 2. Untul se bate cu 30 g zahăr tos şi […]

Ruladă de curcan

1. Pieptul de curcan se taie pentru a putea fi umplut. Se condimentează cu sare şi piper pe ambele părţi şi se lasă la rece 15 minute. Pătrunjelul, ceapa, morcovii, cartofii şi prazul se curăţă şi se spală. 2. O ceapă se taie solzişori şi se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu unt. Mai mult […]

Ruladă cu morcovi şi ţelină

1. Morcovul, păstârnacul, ceapa şi ţelina se curăţă, se spală şi se pun la fiert într-un litru de apă, cu puţină sare. Carnea se spală, se usucă, se taie şi se bate uşor ca pentru şniţel. Se condimentează cu sare şi piper pe ambele feţe. Se lasă la rece 15 minute. 2. Morcovul şi ţelina […]

Buturugă de mesteacăn

1. Se încălzeşte cuptorul la foc iute. Ouăle se separă. Se bat albuşurile spumă, într-un vas, împreună cu zahărul, adăugat treptat. Apoi, se adaugă gălbenuşurile şi cacaua, amestecând cu grijă. Pasta obţinută se toarnă în tava de copt, unsă şi tapetată în prealabil. Se dă la cuptor şi se lasă cam 10-15 minute, la foc […]