Ruladă de viţel cu ciuperci

1. Carnea se taie şi se desface în două felii groase de aproximativ 1 cm, care se bat apoi cu ciocanul de şniţele, şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-un castron şi se lasă la rece o jumătate de oră. 2. Între timp, se pregăteşte umplutura. Ceapa şi ciupercile tocate mărunt se […]

Ruladă cu sos de roşii

1. Carnea se spală şi se taie astfel încât să se obţină o felie groasă de 1 cm. Se bate uşor cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se stropeşte cu vin şi se lasă la rece 10-15 minute. 2. Într-o tigaie încinsă cu puţin ulei se căleşte ceapa tocată mărunt […]

Ruladă de viţel cu spanac

1. Muşchiul se spală, se usucă şi se taie pentru a putea fi umplut. Se bate cu ciocanul de şniţel să se aplatizeze şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă la rece 30 minute. 2. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte în unt încins. Se stinge cu puţină apă şi […]

Ruladă cu frişcă

1. Se încălzeşte cuptorul. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 1 pachet zahăr vanilat, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă cacaoa şi se amestecă uşor cu albuşurile bătute spumă. 2. Într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt (unsă cu unt) se toarnă aluatul şi se întinde uniform. Se pune în cuptorul încins şi se […]

Ruladă din pulpă de porc

1. Carnea se spală, se usucă şi se taie pentru a putea fi umplută şi rulată. Se bate uşor cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper pe ambele părţi. Se lasă jumătate de oră la rece. 2. Se curăţă ceapa şi morcovii şi se pun la fiert în 1 l de […]

Ruladă “buturugă”

1. Se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul şi zeama de lămâie. Se bat până se întăreşte spuma, apoi se adaugă gălbenuşurile şi făina amestecată cu amidonul, amestecând uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coace 15 minute, la foc potrivit, în cuptorul bine încins. […]

Ruladă cu fructe confiate

1. Zahărul, 4 linguri de apă şi zeama de portocale se pun într-o oală cu fundul mai gros şi se fierb până se obţine un sirop legat. Se adaugă coaja de portocale şi se lasă să se răcească. Se amestecă apoi cu nuca măcinată, mai întâi 200 g, untul şi cacaua. Dacă se obţine un […]

Ruladă de porc cu ficat

1. Ficatul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi câteva boabe de piper. Carnea se spală şi se taie astfel încât să se obţină o felie de carne plată, care să se poată rula. Se condimentează cu sare şi piper, iar partea care urmează să fie la interior se unge cu muştar. […]

Ruladă aperitiv

1. Se cerne făina şi se amestecă cu 125 ml apă în care s-a dizolvat un praf de sare, uleiul şi gălbenuşurile. Se frământă un aluat şi se lasă 30 minute să se odihnească. 2. Ardeiul gras se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe, iar ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi […]

Ruladă de spanac cu brânză

1. Untul tăiat cubuleţe se pune la foc mic, până se topeşte. Se adaugă spanacul tocat mărunt şi făina. Se amestecă până se leagă, apoi se stinge cu laptele călduţ şi se amestecă să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă apoi să se răcească şi se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, un praf de sare […]