Ruladă de carne cu spanac

1. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu sare şi se lasă la scurs. Se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate şi se amestecă până scade tot sosul lăsat. Se adaugă ouăle bătute cu un praf de sare şi piper şi se lasă să se […]

Ruladă din carne de porc

1. Muşchiul se spală şi se tapetează cu un şervet să se usuce. Se taie într-o felie subţire de carne, de 1-1,5 cm, care să se poată rula. Se bate puţin cu ciocanul de şniţele şi se condimentează. 2. Pieptul de pui se taie în fâşii, care se prăjesc într-o tigaie cu puţin ulei. Se […]

Ruladă cu varză

1. Şniţelele se bat cu ciocanul să se aplatizeze cât mai mult, se dau cu un praf de sare şi piper şi se lasă deoparte. 2. Pentru compoziţia de umplutură, ceapa tocată, usturoiul, carnea şi varza tocată se călesc într-o tigaie cu puţin ulei. Se condimentează cu sare şi piper, iar când se răceşte compoziţia […]

Ruladă cu dulceaţă de cireşe

1. Se bat albuşurile cu 2 linguri de zahăr şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o spumă densă, care nu se desprinde de pe tel. 2. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr, apoi se amestecă uşor cele două compoziţii, adăugând treptat şi făina cernută cu amidonul. Se toarnă […]

Ruladă de carne cu măsline

1. Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se toacă, folosind o sită mai deasă. Se adaugă ceapa călită în unt, franzela tăiată cubuleţe, înmuiată în lapte, ouăle, baconul tăiat cubuleţe, verdeaţa, o lingură de pesmet, o linguriţă rasă de sare şi piper. 2. Se amestecă bine, adăugând treptat supa puţin încălzită şi măslinele. […]

Ruladă cu şuncă şi caşcaval

1. Într-o oală mică, cu fundul mai gros, se topeşte untul şi se amestecă rapid cu făina, doar cât să se înfierbânte puţin, fără să se călească. Se stinge cu laptele cald adăugat în porţii mici şi se amestecă energic să nu rămână cocoloaşe. 2. Se ia de pe foc şi când este aproape rece, […]

Ruladă cu îngheţată

1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, făina şi cacaua. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 8-10 minute. 2. Blatul copt se răstoarnă pe un şervet stropit cu apă. Imediat se scoate hârtia şi […]

Mâncare de dovlecei cu ruladă de pui

1. Legumele se curăţă şi se spală. Dovleceii se taie felii, ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, iar roşiile se taie cubuleţe. 2. Ceapa se căleşte uşor în ulei încins, apoi se stinge cu 2-3 linguri de apă şi se înăbuşă. Se pun apoi dovleceii şi se fierb 10-15 minute. Se adaugă roşiile, usturoiul, seminţele […]

Ruladă cu afine

1. Se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 4 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă spumoasă de consistenţa smântânii. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu zahărul vanilat şi făina cernută cu amidonul. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc […]

Ruladă cu rom

1. Pentru aluat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, apoi se amestecă uşor cu gălbenuşurile, uleiul şi făina cernută cu praful de copt. Se toarnă într-otavă tapetată cuhârtiedecopt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 12-15 minute. 2. Se scoate blatul din cuptor şi imediat se desprinde de pe hârtia de copt. Se […]