Ruladă “Fantezie”

1. Se căleşte ceapa. Se pune carnea tocată într-o cratiţă şi se amestecă cu ceapa. Se adaugă sare, rozmarin, piper, apoi oul crud şi feliile de pâine înmuiate în lapte. Totul se frământă bine. 2. Se întinde ca o foaie de plăcintă şi se adaugă baconul, ardeiul capia tăiat mărunt şi ouăle fierte tăiate cubuleţe. […]

Ruladă caramel

1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi, la sfârşit, cafeaua instant şi făina cernută. Se încorporează uşor să nu se formeze cocoloaşe şi se întinde în tava tapetată cu hârtie pentru copt. 2. Se lasă la cuptor […]

Ruladă de porc cu sos picant

1. Se curăţă şi se spală ceapa. Se taie solzişori şi se căleşte 3-4 minute în puţin ulei. Apoi se condimentează cu sare, boia şi piper şi se lasă să se răcească. 2. Separat, se pune carnea tocată într-un bol, se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte călduţ, untul moale, ouăle, ceapa călită şi […]

Ruladă de carne tocată

1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se frământă bine cu ouăle, untul moale, sarea, piperul, ceapa călită şi măghiranul. Se tapetează tava cu ulei şi cu pesmet şi se aranjează rulada în tavă. Se bagă în cuptorul încins. 2. Se toarnă uleiul într-un ibric, se lasă să se încingă şi se adaugă făina. […]

Ruladă de curcan

1. Se curăţă pieptul de curcan de pieliţe şi se taie astfel încât să se poată umple. Se condimentează, se unge cu unt şi se bate cu ciocanul de şniţele. 2. Se rulează, se înfăşoară în folie şi se ţine la frigider 30 de minute. Între timp, se curăţă usturoiul, se pisează şi se amestecă […]

Ruladă pudrată cu cocos

1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, gălbenuşurile frecate cu sare şi se bat bine. La sfârşit, se pune făina cernută şi se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia în tavă. Se bagă în cuptorul […]

Ruladă mozaic

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă cu apă şi sare. După ce au fiert, se lasă să se răcească, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. 2. Separat, se taie ardeii capia cubuleţe, se curăţă ceapa verde, se spală şi se lasă la scurs. 3. Într-un bol, se pune carnea tocată, […]

Ruladă în sos picant

1. Se desface pieptul de curcan cu un cuţit, se bate cu ciocanul de şniţel, se condimentează cu sare şi piper, se stropeşte cu puţin ulei, se rulează şi se lasă la rece. 2. Separat, se căleşte carnea tocată, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să se răcească puţin. Carnea de curcan […]

Ruladă de curcan

1. Se taie fâşii pieptul de curcan, se bate cu ciocanul de şniţele, se unge cu puţin ulei, apoi se condimentează cu sare, piper şi rozmarin. 2. Se acoperă cu o folie de plastic şi se bagă la rece. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se călesc în puţin unt. După ce şi-au […]

Ruladă cu varză

1. Varza se spală şi se toacă fideluţă, se amestecă cu ceapa tocată şi se călesc în puţin ulei până se înmoaie. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la răcit la temperatura camerei. 2. Separat, într-un bol, se cerne făina şi se amestecă cu untul, sarea, apa şi iaurtul până se obţine […]