Rulada
Ruladă de curcan cu sparanghel
1. Pieptul de curcan se bate cu ciocanul de şniţele şi se întinde cât se poate de bine. Se unge cu ulei, se dă cu sare şi piper, apoi se rulează şi se lasă la rece. 2. Se spală sparanghelul, morcovii se curăţă, se leagă în mănunchiuri şi se pun să fiarbă în apă clocotită […]
Ruladă de pui umplută cu dovlecei
1. Se pun într-un bol, carnea tocată, ceapa tocată mărunt, miezul de pâine, ouăle, cubuleţele de concentrat de legume pentru carnea de pui şi se amestecă bine, până se obţine o pastă de carne bine legată. Se taie o bucată de hârtie pentru copt, se unge cu unt şi se presară câteva linguri de pesmet. […]
Ruladă de cartofi
1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se curăţă de coajă. 2. Cartofii curăţaţi se zdrobesc cu blenderul sau cu un tel şi se amestecă cu sare, unt, ouă şi făină (sau pesmet). Compoziţia […]
Ruladă de porc cu garnitură de cartofi
1. Se desface muşchiul de porc într-o fâşie şi se bate cu ciocanul de şniţele. Se presară sare, piper şi rozmarin, se unge cu ulei, apoi se lasă la rece câteva minute. 2. Se taie prazul şi se rade ţelina pe răzătoarea mică. Legumele se călesc în ulei, se condimentează cu sare, piper şi rozmarin […]
Ruladă de ton cu cremă de măsline
1. Se desfac conservele de ton şi se lasă să se scurgă într-o sită de plastic. După ce s-au scurs de sucul propriu, se pun într-un bol, se toarnă sucul de la 2-3 lămâi şi se amestecă cu o lingură de lemn, până se leagă. 2. Se desfac măslinele de pe sâmburi şi se pun […]
Ruladă cu mere şi brânză dulce
1. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi, la sfârşit, făina în ploaie. Se întinde compoziţia în tava tapetată cu hârtie specială de copt şi se bagă în cuptorul bine încins. 2. Între timp, se curăţă merele, se taie cubuleţe şi se pun împreună cu zahărul şi zahărul vanilat la foc […]
Ruladă umplută cu gem de prune
1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat, gălbenuşurile şi coaja de lămâie, iar la sfârşit se pune făina cernută. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia uniform. Se bagă în cuptorul bine încins […]
Ruladă cu cremă şi portocale
1. Într-un bol se pun albuşurile şi se bat spumă cu zahărul, zahărul vanilat şi coaja de lămâie şi de portocală. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, nucile şi făina cernută, amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. 2. Se tapetează tava de aragaz cu hârtie pentru copt şi se întinde foia. […]
Ruladă cu brânză şi roşii
1. Într-un bol se desfac ouăle, se bat bine cu un praf de sare şi cu uleiul. Se toarnă puţin lapte şi apoi se adaugă făina cernută. Se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe şi se subţiază aluatul cu apa minerală şi făină. 2. Se unge tigaia cu puţin ulei şi se prăjesc clătitele. […]
Ruladă de curcan cu spanac
1. Se taie pieptul de curcan felii şi se bate ca să se poată rula uşor. Ficatul de vită se opăreşte în apă, cu puţină sare, se scurge şi se taie cubuleţe. 2. Carnea se condimentează cu sare, piper şi rozmarin şi se unge cu unt topit sau ulei de măsline. Pieptul ardelenesc se taie […]