Rulada
Ruladă de vită umplută cu ficat
1. Se curăţă ficăţeii de pieliţe şi se pun să fiarbă într-o cratiţă cu apă. Se lasă să fiarbă în 2-3 clocote. După ce au fiert, se pun într-o sită să se scurgă şi se acoperă cu un capac sau cu o folie transparentă. 2. Se toacă pieptul de pui şi se amestecă cu ceapa […]
Ruladă de porc cu legume
1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva minute la frigider. 2. Cât timp stă carnea la rece se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se curăţă verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt şi se pune peste carnea tocată împreună […]
Ruladă fină cu miez de pere
1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180º C. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile frecate cu sare şi cu untul topit, praful de copt stins în zeama de lămâie, coaja de lămâie. La sfârşit se pune făina cernută, amestecându-se încet să nu se formeze […]
Ruladă cu omletă şi cârnăciori picanţi
1. Se pregăteşte omleta după reţeta tradiţională. Se pun ouăle într-un bol şi se bat bine, se pune caşcavalul ras şi se dă la păjit într-o tigaie cu puţin unt sau ulei. Omleta trebuie să arate ca o clătită după ce s-a prăjit şi să nu se rupă. 2. Cârnaţii se prăjesc puţin în tigaie, […]
Ruladă de pui cu legume
1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi piper şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapă se pune usturoiul tăiat mărunt sau pisat şi se înmoaie cu puţină apă. […]
Ruladă cu nuci şi piure de zmeură
1. Se pregăteşte tava pentru copt cu hârtie specială şi se dă drumul la cuptor la o temperatură potrivită. Se separă ouăle, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul în ploaie şi se pun gălbenuşurile cu puţină sare şi la sfârşit făina şi nucile măcinate amestecându-se încet să nu facă cocoloaşe. Se bagă la cuptor […]
Ruladă de cacao cu vişine
1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile spumă cu zahărul, se pun gălbenuşurile cu puţină sare, apoi făina şi cacaua amestecându-se încet. Se bagă la cuptor şi se lasă 30 de minute la foc potrivit. 2. Se pun într-o cratiţă zahărul, făina şi laptele şi se pun la fiert până se formează o […]
Ruladă cu cremă de brânză şi piure de caise
1. Se pregăteşte tava de aragaz cu hârtie de copt şi se dă drumul la cuptor să se încingă. 2. Separat, într-un bol de plastic se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu mixerul, zahărul, se adaugă în ploaie cu cel vanilat şi se bat bine până se topeşte tot zahărul. Se pun şi gălbenuşurile […]
Ruladă de ciocolată cu frişcă
1. Pentru blat, se bat gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi şase linguri de apă rece. Se adaugă albuşurile bătute spumă şi făina cernută cu amidonul şi cacaua. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit, 10 minute. Se scoate rapid hârtia de copt, […]
Ruladă cu carne şi mazăre
1. Se spală pulpa de porc şi se taie pentru a se forma o foaie nu foarte groasă (2 cm). 2. Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Carnea tocată se pune la prăjit într-o tigaie. Când este gata se scoate şi se pune la călit ceapa, care la rândul ei se pune […]