Ruladă fragedă

1. Se pune margarina într-un bol şi se amestecă cu zahărul pudră. Se adaugă un praf de sare, zahărul vanilat, apa minerală şi, la sfârşit, făina cernută. Aluatul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasă 30 de minute la 180°C. 2. Separat, se prepară crema de ciocolată. Se cerne făina, se […]

Ruladă de vițel cu orez

1. Se spală muşchiul şi apoi se taie astfel încât să se poată umple. Se presează cu sucitorul, se unge cu ulei şi se înfăşoară în folie de plastic. Se lasă la rece 30 de minute. 2. Între timp, se alege orezul, se spală şi se pune la fiert în 800 ml apă. După ce […]

Ruladă de porc cu cașcaval

1. Se spală bucata de muşchi, se şterge cu un prosop şi se taie astfel încât să se poată umple şi rula în același timp. Se condimentează cu sare şi piper, se rulează , se acoperă cu o folie şi se lasă la rece. 2. Untul moale, crema de brânză, pesmetul rumenit, usturoiul măcinat, cimbrul, […]

Ruladă de porc cu struguri

1. Se curăţă muşchiul de porc de pieliţe şi se trece printr-un jet de apă. Se desface uşor cu un cuţit foarte bine ascuţit, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu sare şi piper pe toată suprafaţa şi se lasă câteva minute la rece, acoperit cu o folie de plastic. 2. Se pregăteşte […]

Ruladă de ciuperci

1. Se curăţă ciupercile de pieliţe şi se trec prin câteva jeturi de apă. După ce s-au scurs, se taie mărunt, împreună cu ceapa, şi se pun să se călească în uleiul de măsline, încins în prealabil. 2. După ce s-au călit, se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, cu pesmetul şi cu margarina şi se […]

Ruladă cu ou şi spanac

1. Se scoate aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei şi se pun trei ouă să fiarbă. 2. Separat, se rade caşcavalul. Se taie muşchiul de porc şi se căleşte în uleiul încins împreună cu ceapa şi spanacul. După ce au scăzut, se lasă să se răcească la temperatura camerei. 3. În această compoziţie se […]

Ruladă de dovleac cu brânză dulce

1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, vanilia, nucile măcinate, crema de dovleac, praful de copt stins în zeama de lămâie şi, la sfârşit, se adaugă făina cernută. 2. Se amestecă uşor, să nu se lase, şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. […]

Ruladă de curcan

1. Se taie carnea de curcan bucăţi şi se toacă. Se amestecă cu ceapa călită în prealabil, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se frământă cu 2 ouă crude. 2. Se unge o tavă de cozonac cu ulei sau cu unt şi se aranjează compoziţia de carne. Se stropeşte cu puţină apă şi […]

Ruladă de curcan

1. Se taie pieptul de curcan în aşa fel încât să se poată rula, apoi se bate cu ciocanul de şniţele pentru a se frăgezi, se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia dulce şi iute, se rulează şi se lasă la rece. 2. Separat, se taie ceapa rondele, se căleşte cu […]

Ruladă de somon

1. Se pun feliile de somon pe o folie de plastic astfel încât să se poată rula, se stropesc cu zeamă de lămâie pe toată suprafaţa, se acoperă cu folie şi se lasă la rece. 2. Brânza feta se amestecă cu mărarul tocat mărunt, cu boia şi cu susanul prăjit. Compoziţia de brânză se omogenizează […]