Ruladă de curcan

1. Spanacul se opareste în apa clocotita si apoi se toaca marunt. Se amesteca bine cu smântâna si se potriveste gustul de sare. 2. Pieptul de curcan se feliaza astfel încât sa se obţina felii de carne care sa poata fi rulate. Pe fiecare felie se pune piure de spanac, care se întinde cu lingura […]

Ruladă Wellington de vită

Presărați sare și piper peste carne. Într-o tigaie mare, topiți untul(50 g) și adăugați și uleiul. Prăjiți mușchiul de vită la foc iute, cam 5 minute, până se rumenește la suprafață (pe toate părțile). Scoateți-l și lăsați-l să se răcească. Pregătiți umplutura. Topiți restul de unt și adăugați ciupercile tocate mărunt. Prăjiți-le până se înmoaie, […]

Ruladă mozaic cu cașcaval

1. Se ia pieptul de curcan, se curăţă, se spală și se taie cu un cuţit felii, care se bat cu ciocanul de șniţele. 2. Bucăţile de piept se aşază ca să se poată rula, se ung cu unt pe toată suprafaţa și se condimentează cu sare, boia, cimbru și busuioc măcinat. Se acoperă cu […]

Ruladă de porc cu ciuperci

1. Se pune muşchiul de porc la marinat cu o seară înainte, într-un sos făcut din 3 linguri de ulei, o jumătate de pahar de vin alb, 2 căţei de usturoi, sare, piper şi boia. 2. Se spală ciupercile, se curăţă şi se taie mărunt. La fel se procedează şi cu ceapa şi cu căţeii […]

Ruladă cu cremă de brânză

1. Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se bat bine cu mixerul şi, la sfârşit, se adaugă făina şi cacaua cernute. 2. Compoziţia de ruladă se toarnă în tava tapetată cu făină şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil. Se lasă la foc mic. 3. Între […]

Ruladă de carne cu salvie

1. Se taie muşchiul de porc pe lat, astfel încât să se obţină o bucată mai mare şi mai subţire, numai bună de umplut, şi se condimentează cu sare. 2. Se rup chiflele în bucăţi mai mici, se pun într-un bol şi se acoperă cu lapte. 3. Peste ele, se pune jambonul tăiat cuburi, pătrunjelul […]

Ruladă cu cremă de nucă

1. Pentru aluat, se amestecă drojdia cu 20 g zahăr, o lingură de făină şi laptele cald. Se lasă la dospit, la loc călduţ, în jur de 20 de minute. 2. În alt vas, se amestecă făina, cu untul, oul întreg şi gălbenuşul, praful de copt, praful de sare şi 2-3 linguri de zahăr pudră. […]

Ruladă de vită cu broccoli

1. Se spală ficatul, se curăță de pielițe și se lasă 30 de minute în lapte călduț. Se scoate și se pune să fiarbă în apă. Se dă în clocot, apoi se lasă în sită să se răcească. 2. Ceapa se spală, se taie mărunt și se călește în puțin ulei de măsline. După ce […]

Ruladă din omletă

1. Se bat ouăle cu smântâna şi condimentele, cât să se omogenizeze, nu mai mult. Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă (de 32×35 cm) tapetată cu hârtie de copt. Deasupra, se presară măslinele feliate şi pătrunjelul. 2. Tava se introduce în cuptorul încins şi se lasă la copt aproximativ 20 de minute. Nu vă speriaţi […]

Mușchi de porc împănat

1. Se spală carnea într-un jet de apă rece şi se lasă la scurs pe un şervet absorbant. Se taie slăninuţa şi baconul cubuleţe şi se condimentează cu sare și piper. 2. Bucata de muşchi se taie pe lungime, astfel încât să se obţină o felie de carne care să se poată rula. Se bate […]