Ruladă de miel cu spanac

1. Spanacul opărit şi scurs se toacă mărunt şi se căleşte în unt. Se adaugă ceapa rasă fin, se amestecă şi se stinge cu puţin lapte. Se fierbe înăbuşit până scade tot sosul, apoi se lasă să se răcească. 2. Separat, într-un castron mai mare, se amestecă toată carnea tocată. Se adaugă pâinea înmuiată în […]

Ruladă de primăvară

1. Se topeşte într-un vas untul, la foc mic. Se adaugă făina şi laptele şi se amestecă continuu, până se obţine un aluat, omogen care se lasă la răcit. Se toacă spanacul sau urzicile mărunt. 2. Se separă gălbenuşurile de la ouă, iar albuşurile se bat spumă. Se înglobează pe rând gălbenuşurile în aluat, apoi […]

Răsfăţ cu ciocolată

1. Albuşurile de ou se bat spumă şi se adaugă 75 de grame de zahăr. Separat, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas. Treptat, se pune grişul, cacaoa şi albuşurile bătute. Se întinde aluatul în două tăvi, în care s-a pus în pre­alabil hârtie de copt. Se lasă să se coacă, pentru aproximativ 10 minute, la […]

Ruladă de pui cu şuncă şi mazăre

1. Taie pieptul de pui de pe oase şi feliază-l. Înmoaie feliile de pâine în lapte şi stoarce-le bine. Topeşte unul şi adaugă-l peste pâinea înmu­iată în lapte, împreună cu şunca tăiată cubuleţe, legume, sare şi piper după gust şi o linguriţă de condimente pentru supă. Adaugă două ouă bătute spumă şi ames­tecă bine. 2. […]

Ruladă cu verdeaţă şi roşii

1. Se spală roşiile şi se taie în jumă-tate. Usturoiul se curăţă şi se pisează fin. 2. Într-o tigaie se pun două linguri de ulei de măsline şi se dă la foc mic. Se pun roşiile şi se prăjesc aproximativ 3-4 minute. La sfârşit se adaugă usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper. […]

Fantezie de toamnă

1. Se curăţă carnea de pieliţă, se spală bine şi se bate cu ciocanul de şniţele. 2. Se tapetează o tavă cu făină şi unt şi se întinde carnea bătută, după ce a fost condimentată cu sare şi piper. 3. Chiflele se taie în două şi se înmoaie în lapte. 4. Morcovii se curăţă, se […]

Ruladă cu brânză

1. Pentru aluat, se bat albuşurile până se face o spumă tare. Se adaugă apoi gălbenuşurile bătute cu zahărul şi se amestecă uşor. Se cerne făina cu praful de copt şi cu amidonul şi se încorporează treptat în compoziţia de ouă, amestecând uşor cu o paletă. 2. Se pune în tavă o hârtie de copt […]

Ruladă de spanac cu cremă de brânză

1. Untul tăiat cubuleţe se topeşte. Se adaugă spa­nacul tocat mărunt şi făina şi se amestecă până se leagă. Se stinge cu laptele călduţ adăugat puţin câte puţin şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, un praf de sare şi […]

Ruladă cu crutoane

1. Se amestecă gălbenuşurile cu untul înmuiat, cartofii copţi şi daţi pe răzătoare şi cu făina. Se adaugă verdeaţa tocată, nuca, sarea şi se amestecă până ce se omogenizează. 2. Se taie feliile de pâine în cubu-leţe şi se rumenesc în unt într-o tigaie încinsă. Se scot apoi pe o far­furie şi se lasă la […]

Ruladă cu bacon şi caşcaval

Se cerne făina într-un bol şi se adaugă drojdia înmuiată în puţină apă călduţă, oul, uleiul, sarea şi chimenul. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă puţină apă. Se frământă bine până se obţine un aluat consistent şi se lasă să dospească la temperatura camerei. Între timp, se feliază caşcavalul şi baconul şi se […]