Ziua Indragostitilor se apropie, iar daca iti doresti sa iti rasfeti jumatatea cu un tort delicios in forma de inima, dar nu ai o forma speciala si nici nu vrei sa investesti, iata cat de usor o poti face.

Tot ce iti trebuie pentru un rezultat spectaculos sunt cateva lucruri: o reteta de tort si ingredientele pentru a o prepara (poti alege din retele noastre cea mai potrivita varianta), iar pentru coacerea propriu zisa ai nevoie de 2 tavi: una rotunda si una patrata.

pas 1

Tava rotunda trebuie sa aiba diametrul egal cu oricare din laturile celei patrate. Dupa ce coci blaturile de tort, taie-l pe cel rotund pe jumatate, incat sa formezi 2 jumatati de cerc perfect egale. Acum e momentul sa tai cele 3 blaturi rezultate pe jumatate cu un cutit lung si ascutit, pentru a putea adauga crema aferenta tortului ales intre cele 2 straturi de blat.

pas 2

Intoarce tortul patrat cu oricare din varfuri catre tine, incat sa semene cu un romb. Unge cu putina crema laturile opuse tie, apoi alipeste cele 2 jumatati de cerc fiecarei laturi, incat sa obtii un tort dublu, in forma de inima.

pas 3

Orneaza desertul obtinut si serveste-l impreuna cu jumatatea ta sau, daca esti generos, imparte-l cu cei dragi.

Sfat util

Pentru un tort cu adevarat romantic, te sfatuim sa aplici acest truc pentru reteta de tort Red Velvet. Cele doua blaturi ale acesteia se coc separat, lucru care ti-ar usura munca. Tot ce trebuie sa faci este sa dublezi cantitatile, sa coci 2 blaturi patrate si 2 rotunde, apoi sa le suprapui si sa urmezi instructiunile din reteta, precum si pe cele din articol.

Vezi si alte deserturi in forma de inima pentru Ziua Indragostitilor