Ciocolata calda e una din preferatele mele in sezonul rece, numai buna pentru a te incalzi cand vii inghetat de afara. Cei care nu obisnuiesc sa bea cafea adesea prefera aceasta bautura delicioasa, care insa are dezavantajele ei.

In primul rand, daca citesti lista de ingrediente de pe un plic cu ciocolata calda, spre final vei silabisi, caci sigur nu vei recunoaste denumirile alambicate ale ingredientelor.
Reteta de ciocolata calda pe care ti-o propun contine 3 ingrediente pe care sigur le ai deja in casa, si cu care vei obtine o bautura delicioasa, dar pe care o poti consuma fara sa te ingrijorezi de chimicale.

Cum procedezi pentru a obtine ciocolata calda

Amesteca pudra de cacao cu lapte praf si zahar. Proportii clare nu exista, caci al doilea avantaj al variantei de casa, este ca iti poti face ciocolata calda dupa gustul tau. Eu una o prefer cu mai mult lapte, si astfel cantitatea de lapte praf este de cel putin jumatate din cea de cacao.
Pe de alta parte, daca vrei sa reduci din consumul de zahar, sau suferi de diabet, poti inlocui cu usurinta zaharul cu indulcitori pudra, precum e cel pe baza de stevie. Astfel obtii o bautura dulce, fara compromisuri si cu putine calorii, lucru pe care nu il gasesti in pliculetele instant. Bineinteles, poti lua amestecul cu tine la birou si o poti prepara in cateva minute, combinand-o cu apa fierbinte.

Sfat util
Daca aroma de scortisoara sau cea de vanilie iti sunt pe plac, poti adauga in amestec si putina scortisoara, extract de vanilie pudra sau, de ce nu, zahar vanilat.