Iti plac ciresele, zmeura, caisele si visinele atat de mult ca le-ai manca tot anul? Pai atunci ar fi bine sa le congelezi pentru iarna si sa le servesti oricand doresti, chiar si mult dupa ce sezonul lor s-a incheiat. Dar cum faci sa nu obtii un piure congelat, iar fructele sa isi pastreze forma perfecta?
Iata cat de usor poti congela fructele perfect:
- Spala bine fructele pe care doresti sa le congelezi si lasa-le sa se scurga apa de pe ele.
- Asaza-le raspandite pe o tava cat mai lata, dar care intra usor in congelator si da-le la congelat pentru ~20 de minute, sau pana cand devin ferme. In functie de temperatura la care este setat congelatorul tau, ar putea dura mai mult sau mai putin.
- Scoate apoi fructe-le si baga-le intr-o punga, apoi da-le imediat la congelator, in alt sertar decat cel in care ai bagat tava.
- Continua cu restul de fructe la fel: raspandeste-le cat mai bine pe tava, da-le la congelator un timp scurt, apoi scoate-le si pune-le in punga.
- In acest mod, fructele nu se vor lipi cand vor ingheta complet si vei putea scoate doar cateva, ocazional, cu care de exemplu poti raci o bautura.
Citeste si:
5 greseli pe care le faci in bucatarie (si cum sa le eviti)
Cat poti pastra alimentele congelate
10 trucuri pentru pastrarea alimentelor proaspete