Iti plac ciresele, zmeura, caisele si visinele atat de mult ca le-ai manca tot anul? Pai atunci ar fi bine sa le congelezi pentru iarna si sa le servesti oricand doresti, chiar si mult dupa ce sezonul lor s-a incheiat. Dar cum faci sa nu obtii un piure congelat, iar fructele sa isi pastreze forma perfecta?

Iata cat de usor poti congela fructele perfect:

  1. Spala bine fructele pe care doresti sa le congelezi si lasa-le sa se scurga apa de pe ele.
  2. Asaza-le raspandite pe o tava cat mai lata, dar care intra usor in congelator si da-le la congelat pentru ~20 de minute, sau pana cand devin ferme. In functie de temperatura la care este setat congelatorul tau, ar putea dura mai mult sau mai putin.
  3. Scoate apoi fructe-le si baga-le intr-o punga, apoi da-le imediat la congelator, in alt sertar decat cel in care ai bagat tava.
  4. Continua cu restul de fructe la fel: raspandeste-le cat mai bine pe tava, da-le la congelator un timp scurt, apoi scoate-le si pune-le in punga.
  5. In acest mod, fructele nu se vor lipi cand vor ingheta complet si vei putea scoate doar cateva, ocazional, cu care de exemplu poti raci o bautura.

Citeste si:

5 greseli pe care le faci in bucatarie (si cum sa le eviti)

Cat poti pastra alimentele congelate

10 trucuri pentru pastrarea alimentelor proaspete