Ce este chafing dish și cum funcționează? Chafing dish-ul este o alternativă pentru momentele în care nu există acces ușor la electricitate sau gaz. Chafing dish-ul păstrează mâncarea caldă, folosind recipient cu lichid sau gel combustibil poziționat sub recipientul cu apă. Acesta poate fi poziționat oriunde. Design-ul este unul elegant, fiind o construcție din oțel inoxidabil șlefuit, fiind ideal pentru bufeturile din hoteluri sau pentru servirea micului dejun. Este disponibilă și o versiune electrică.

Recipientele pentru mâncare se pot schimba chiar dacă aparatul chafing dish funcționează.

Părțile principale ale unui vas de frecare (chafing dish):

  1. Capacul- Capacul este folosit pentru a reține căldura și pentru a ajuta alimentele să își mențină mai bine temperatura. Capacul menține și aburul aproape de mâncare, menținându-l umed. 
  2. Tigaia- Tava pentru mâncare este cea de sus, unde se plasează mâncarea. 
  3. Tava cu apă- Tava cu apă este mai adâncă decât tigaia pentru alimente.
  4. Stand- Acesta combină toate elementele. 
  5. Combustibilul-Acesta vine în cutii, cu timpi de ardere diferiți și poate fi sub formă de gel sau lichid. 

Cum se instalează un chafing dish? Configurarea unui chafing dish este un proces cu pași simpli, dar poate fi periculoasă dacă nu se realizează în siguranță.

Se așează baza în poziția în care urmează să fie folosită. Apoi, se pune combustibilul în interiorl suportului și se scoate capacul cutiei. Se atașează capacul de umezire la support. Vasul de apă se pune gol în suport. Apoi, se umple vasul cu apă cu aproximativ un inch de apă clocotită. Se aprinde combustibilul cu o brichetă, iar apoi se pune tava cu mâncare deasupra tăvii cu apă și se închide capacul. Asta este tot.

Câte tipuri de chafing dish există? Există mai multe tipuri de chafing dish: cel electric, cel pe gaz și cel pe  placă de inducție. Ce este o placă de inducție? Placa de inducție este ideală pentru bufeturile cu mâncare gătită și pot fi utilizate pentru orice tip de preparat. Plita funcționează prin transmiterea de unde electromagnetice direct asupra vasului, care se încălzește rapid. Este cea mai puternică metodă de încălzire, fiind instantă. 

Avantajele plitei cu inducție:

  1. Nu se pierde căldura- transferul de căldură se face direct de la sursa electromagnetic la materialul din care este făcut vasul. 
  2. Siguranța utilizării- Suprafața plitei nu se încălzește, ceea ce înseamnă că este sigură pentru atingere chiar și în timpul acționării. 
  3. Instalare ușoară
  4. Curățare ușoară- Suprafața ce trebuie curățată este din sticlă și se poate curăța cu ajutorul unei cârpe sau a unei lavete umede.
  5. Design plăcut- Sticla plitei este neagră și are un aspect elegant.

Despre servirea bufetului- Bufetul suedez este o formă de servire a mesei. Fiecare dintre invitați trebuie să se servească pe cont propriu cu felurile de mâncare pe care le dorește, în porțiile decise de el. Toate preparatele sunt gătite în bucăți mai mici pentru a facilitate distribuția. 

La RoseHome veți găsi o varietate de vase servire bufet.

Categoriile existente sunt accesorii set up bufet, boluri și vase bufet, produse pentru bufet rece, capace tăvi și platouri, cărucioare debarasare și room service, chafing dish, clești și ustensile, coșuri bufet, înălțătoare bufet, platouri bufet, stație cereale și lapte, stație de băuturi, stație de pâine, articole pentru desert și patisserie, gastronom GN. 

chafing-dish-gn-1-1-gaz-electric-jupiter-p5000_7315.jpg

Alte metode de menținere a temperaturii pentru mâncare– Există diverse metode pentru menținerea temperaturii pentru mâncare. Printre cele mai cunoscute aparate se află aparat de menținut cartofii calzi, bain marie, cutie izotermă, dulap pentru regenerare, supieră, vitrină caldă.

Tot la RoseHome veți găsi veselă de restaurant, pahare, tacâmuri și alte produse pentru locațiile HoReCa.