Unul dintre cele mai bune moduri de a prepara hrana este pe grătar, deoarece în acest fel legumele și carnea își păstrează foarte bine proprietățile și capătă un gust excelent. Totuși, pentru a te bucura de un gust divin, este foarte important și tipul grătarului pe care îl folosești. Află ce bucate delicioase poți prepara pe grătarul de cărămidă și ce idei noi poți să încerci!

De ce să alegi un grătar de cărămidă?

Grătarul de cărămidă este o opțiune perfectă pentru gătirea preparatelor deoarece materialul este unul natural, care în urma utilizării la temperaturi ridicate nu produce noxe sau alte particule care să afecteze hrana. Așadar poți găsi cărămidă roșie plină –> pe site-ul MatHaus.ro și poți construi din aceasta grătarul necesar pentru orice preparat. 

Ce preparate se pot realiza pe un grătar de cărămidă?

Grătarul de cărămidă este foarte permisiv pentru realizarea preparatelor. Carnea și legumele, dar nu numai acestea, pot fi preparate termic cu ușurință, astfel încât să te poți bucura de mâncăruri delicioase.

Carne de orice tip

Carnea este unul dintre alimentele care necesită preparare termică temeinică. Pe lângă faptul că arderea îi oferă un gust bun, în același timp aceasta elimină microbii și bacteriile. Poți prepara orice tip de carne la grătar, de la carne de pui, curcan, porc sau vită și până la carne de vânat.

Frigărui

Dacă vrei să pregătești o masă deosebită, atunci poți avea în vedere prepararea pe grătar a frigăruilor. Acestea sunt de fapt mixuri de carne și legume, dispuse pe un băț special pentru frigărui, care sunt lăsate pe grătar până la preparare completă.

Carnea trebuie spălată foarte bine și trebuie tăiată cubulețe, la fel și legumele, ulterior se dispun aceste bucăți una după alta pe băț, încercându-se respectarea unei ordini care să ajute la distribuirea cât mai eficientă a aromelor. 

Legume la grătar

Cele mai multe dintre legume pot fi preparate pe grătar și pot oferi un gust cu adevărat divin. Cele mai cunoscute legume care pot fi preparate termic în acest fel sunt: cartofii, ciupercile, dovleceii, roșiile, vinetele, zucchini sau ardeii. Legumele devin mult mai gustoase atunci când capătă o ușoară crustă specifică prăjirii și arderii și grătar, așadar poți încerca orice combinație delicioasă, după propriile preferințe. 

Peste și fructe de mare

Peștele și fructele de mare sunt opțiuni foarte bune de hrană, iar prepararea acestora pe grătar le ajută să își păstreze substanțele nutritive și gustul delicios. În consecință, poți găti în acest fel carnea și te poți bucura de preparate excelente, potrivite în orice sezon, indiferent de tipul de dietă pentru care optezi. 

Tot pe grătar pot fi gătite și unele fructe care ulterior sunt servite în combinație cu carnea, iar din această categorie fac parte piersicile, merele, nectarinele sau perele.

Dacă ești familiarizat cu istoria cărămizii, atunci sigur știi că un grătar din cărămidă poate fi cea mai bună opțiuni pentru realizarea preparatelor. Poți construi un grătar de cărămidă în grădină astfel încât să te poți bucura de mese delicioase dar și de plăcerea de a găti în aer liber. 

În plus, un grătar de grădină este o soluție perfectă ce poate înfrumuseța grădina ta, transformând această zonă în una în care tuturor membrilor familiei sau prietenilor le va face plăcere să își petreacă timpul. 

Alege așadar să construiești un grătar de grădină eficient, care să îți ofere avantajul de a putea prepara hrana în mod corect. Alege cărămidă de calitate pentru acesta, pentru a te bucura de asemenea, de rezistență și durabilitate!

Sursa foto: https://unsplash.com/