Sunt printre cele mai iubite și purtate bijuterii. Le-am primit de-a lungul timpului sau le-am cumpărat pentru noi, pentru că ne-au cucerit la prima vedere. Cutiile noastre pentru bijuterii sunt pline cu astfel de bijuterii. Despre ce vorbim? Despre brățări, desigur!

 Brățările sunt bijuterii cu o caracteristică comună: se poartă sau se înfășoară în jurul încheieturii mâinii. Dar aceste brățări au forme, modele, materiale și decorațiuni diferite. Atât de multe, încât uneori este dificil să le descriem. De la bratara tennis argint și până la cele cu charm, există multe tipuri de astfel de bijuterii pe care le purtăm. Acest ghid vă va oferi informații despre toate tipurile de brățări, despre cum să le purtăm și cui putem să le oferim.

Brățările, în primul și primul rând, se împart în două mari categorii: brățări moi și brățări rigide.

Din categoria brățărilor moi le amintim pe următoarele:

Brățări cu lanț sau verigă

Brățările cu lanț se mai numesc și brățări cu verigă deoarece formă lor amintește de un lanț format din mai multe verigi. Legăturile pot fi înguste sau largi, argintii sau aurii, subțiri sau groase, mate sau colorate și cu multe posibilități de a da brățării o personalitate puternică. De la cel mai fin la cel mai „rock” aspect există brățări cu lanț pentru toate gusturile.

Cum să purtăm o asemenea brățară? Brățările cu lanț mai groase vor fi perfecte pentru un look casual, iar brățările mai fine și aurii de exemplu vor însoți o rochie elegantă pentru o ocazie specială.

Pentru cine este? Brățara cu lanț este pentru toate gusturile. A devenit un cadou tradițional pentru ocazii speciale precum botezuri și aniversări.

Brățara cu pietre prețioase și semiprețioase

Brățara cu pietre semiprețioase are un farmec aparte datorită culorilor și semnificației pietrelor care sunt așezate în ea. Chiar și cristalele pot fi încorporate în design pentru a oferi o anumită lumină. Este un tip de brățară care a fost purtată din cele mai vechi timpuri de femeile care vor să iasă în evidență cu un aspect diferit.

Mod de purtare? Alegeți culoarea pietrelor în așa fel încât să le potriviți cu hainele și accesoriile pe care le purtați. Și dacă sunteți încă nehotărâta, amintiți-vă că fiecare piatră are propria ei semnificație. Există numeroase ghiduri ce va pot arată semnificația fiecărei pietre prețioase și semiprețioase.

Cui o putem oferi? Brățara cu pietre prețioase sau semiprețioase este pentru femeile care nu sunt mulțumiți de un aspect obișnuit, și vor să se simtă speciale prin intermediul bijuteriei purtate!

Brățară tennis

Brățară tenis și-a luat numele de la celebra tenismenă Chris Evert, care a purtat o asemenea bijuterie la US Open în anul 1978. Brățara tennis, fie că este din argint sau din aur, are o caracteristică specială. Ea prezintă un șir perfect simetric de diamante, albe sau colorate. 

Cum purtăm o brățară tennis? O putem purta în orice ocazie, fie că avem o ținută casual sau una foarte elegantă. Majoritatea femeilor aleg brățări tennis cu diamante albe pentru că pot fi încorporate în orice ținută.

Cui o putem oferi? Femeile care iubesc eleganța și clasicul, vor să ofere o imagine deosebită, fără însă a exagera sunt cele care preferă brățările de tip tennis.

Brățară cu mai multe lanțuri subțiri

Brățările de acest tip sunt extrem de moi, prin faptul că mai multe fire sunt înfășurate în jurul încheieturii mâinii. Răsucite, decorate sau îmbogățite cu pietre similare cu cele ale colierelor de tip rozariu, firele sunt elementele care oferă originalitatea sau eleganța brățării. Și apoi tipul de închidere, pentru a aduce toate firele împreună, se poate termină în multe feluri: cu o placă sau un lanț.

Cum o purtăm? Brățara cu mai multe fire, mai ales dacă este elaborată și bogată în detalii, este îmbunătățită cu printr-un aspect elegant, dar fără exces. Faceți din ea detaliul care vă caracterizează!

Cui să o oferim? O brățară cu mai multe fire poate fi oferită unei persoane care este în continuă schimbare, cu o personalitate efervescentă și care iubește să cumuleze stiluri diferite.

Brățări cu charmuri

Brățările cu charmuri sunt o tendință în ultimii ani: o brățară principală și mici bijuterii suspendate dispuse în jurul încheieturii mâinii. Materialele? Argintul este preferat. Decorațiunile? Libertate totală pentru creativitatea designerului, care poate combina un stil contemporan cu simboluri evocatoare ale tradiției orientale, cum ar fi Mâna Fatimei sau Ochiul lui Allah.

Mod de purtare? Brățara cu charmuri este foarte versatilă, potrivită atât pentru zi, cât și pentru seară, excelentă pentru un aspect elegant, dar și pentru o ținută casual sau sport. 

Cui să o oferiți? O puteți oferi în special femeilor tinere și adolescentelor, însă poate fi un cadou special atunci când nu puteți lua o decizie în legătură cu bijuteria potrivită!

Acum să vedem categoria brățărilor rigide: 

Brățări etnice

Sunt brățări formate dintr-un singur corp, ceea ce le face practice și imediate de purtat. Ele pot fi fără închidere, făcând astfel designul lor foarte organic și contemporan.

Cum să o purtați? Caracterul practic o face foarte potrivită pentru un look casual.

Cui o puteți oferi? O brățară rigidă etnică  este un cadou perfect pentru femeile hotărâte, cu suflet rebel!

Brățări manșetă

Brățările Manchette se mai numesc brățări manșetă. Cu siguranță nu sunt brățări minimaliste, ci scopul lor este să fie observate! O asemenea brățară este mai mare pe încheietura mâinii, asemănătoare cu manșetele unei cămăși.

Cum să o purtăm? Brățara manchette este protagonista absolută! Trebuie combinată cu o ținută simplă pentru că atenția să fie îndreptată pe brățară.

Cui o oferim? Brățara manchette este destinată femeilor cu un caracter puternic, care nu sunt adeptele look-ului clasic.

Acestea sunt principalele tipuri de brățări pe care orice femeie le adoră!