Unele alimente au cu adevarat efecte miraculoase asupra corpului nostru, daca sunt consumate regulat sau, in unele cazuri, corect. Iata cateva dintre alimentele cu beneficii asupra sanatatii, si alte cateva care trebuie consumate cu atentie.

Uleiul de nuca de cocos

Uleiul de nuca de cocos este considerat superaliment. Contine acizi grasi cu efect pozitiv asupra sanatatii. In ciuda grasimilor sale, acesta scade nivelul colesterolului, al tensiunii arteriale si previne ateroscleroza.
Calmeaza pielea iritata, combate dermatitele si eczemele. Sporeste imunitatea, imbunatateste digestia si ajuta la pierderea kilogramelor in plus.

Hrisca

Hrisca scade colesterolul si previne aparitia cancerului. Desi seamana cu graul, nu face parte din categoria cerealalelor si nu contine gluten. Inclusa intr-o dieta echilibrata, poate combate diabetul, ateroscleroza, bolile hepatice si de inima, hipertensiunea, edemele, anemia si depresia. Are proprietati antitumorale remarcabile.

Tonul

Tonul de marime mai mica are un continut de mercur mai scazut. Specialistii recomanda consumarea tonului alb o data pe saptamana, iar a celui rosu ocazional.
Tonul este o sursa importanta de Omega 3 si acizi grasi, vitamine B si acid folic.

Andivele

Andivele se pot pastra foarte bine la frigider timp de o saptamana, invelite lejer in servete de hartie si depozitate in sertarul pentru legume. Se potrivesc bine cu ingredient ca usturoi, ansoa, suc de lamaie si ardei iuti sau cu diferite varietati de branza.

Andivele sunt legume cu un numar foarte scazut de calorii, 17 la 100 de grame de frunze proaspete. Cu toate acestea, au un continut mare de fibre, pot reduce nivelul colesterolului si sunt foarte eficiente in alimentatia persoanelor supraponderale sau a celor ce sufera de diabet.

Fasolea verde

Este cunoscuta si drept “carnea saracului”, deoarece este bogata in proteine, vitamine si minerale. Contine substante cu efect antiinflamator si antioxidant, are actiune depurativa si antitoxica. Impiedica asimilarea zaharurilor si le este recomandata diabeticilor si celor aflati la dieta.

Patrunjelul

Este bogat in saruri minerale, calciu, fosfor, sodiu, potasiu, sulf, fier si contine de patru ori mai multa vitamina C decat citricele, 20 g acoperind necesarul zilnic. Combate anemia, viermii intestinali, dereglarile menstruale si scade glicemia.