Alimentatia este unul din principalele motive pentru care nu reusim sa slabim atunci cand acumulam kilograme in plus. De multe ori e suficient sa elimini anumite alimente, sa adaugi unele benefice si, cu putin sport poti sa obtii silueta la care visezi. Iata care sunt 10 dintre alimentele ce accelereaza metabolismul si te ajuta sa slabesti.

grapefruit-1123081_1280Grapefruit

Bogat in vitamine si antioxidanti, grapfruitul ajuta la reducerea nivelului de insulina din organism.

 

Telinacelery-692867_1280

Nu doar ca te ajuta sa slabesti, dar consumul de telina iti poate reduce considerabil colesterolul. In plus, este foarte saraca in calorii, deci o poti consuma constant fara a te mai ingrijora de kilogramele acumulate.

 

tea-1040677_1280Ceai verde

Avand un efect similar cu al cafelei, ceaiul verde nu doar ca iti da un plus de energie, ci iti si hraneste corpul cu antioxidanti si stimuleaza arderea grasimilor.

 

Scortisoaracinnamon-233960_1280

Deliciosul condiment oriental pe care il folosim sa dam aroma prajiturilor are multiple beneficii, fiind atat util in curele de slabire, cat si in scaderea nivelului colesterolului negativ.

 

oil-159855_1280Uleiul de masline

Vorbesc, desigur, despre uleiul de masline neprelucrat termic, consumat de exemplu in salate. La fel ca si alimentele enumerate anterior, uleiul de masline contine antioxidanti ce neutralizeaza radicalii liberi, prevenind astfel imbatranirea pielii si micsorand nivelul colesterolului. Cu cat este mai putin rafinat, cu atat beneficiile sunt mai multe, iar uleiul de masline presat la rece este de preferat.

 

chili-pepper-621891_1280Ardeiul iute

Consumat in cantitati moderate, banala leguma te ajuta sa arzi calorii si este totodata poate tine cardiologul la distanta.

 

broccoli-390001_1280Broccoli

Pe langa numeroase vitamine, leguma sora cu conopida este bogata in fibre si proteine si saraca in calorii, deci te poate ajuta sa dai jos din kilogramele acumulate.

Vezi mai multe retete cu broccoli

Ghimbirulghimbir

Ghimbirul creste imunitatea organismului, deci e recomandat sa il introduci in alimentatie sau sa maresti cantitatea in sezonul rece, mai ales sub forma de ceai. Este un energizant natural, deci evita sa il consumi seara. Iata cateva retete ce contin ghimbir.

chocolate-74201_640Ciocolata neagra

Daca incerci sa slabesti si nu te poti abtine de la ocazionalele cubulete de ciocolata, ar fi bine sa treci la ciocolata neagra pentru gustari dulci. Este bogata in antioxidanti, vitamine si minerale si ajuta la buna functionale a sistemului circulator.

 

Avocadoavocado-885272_1280

Ai pofta de o gustare, dar n-ai vrea sa iti periclitezi silueta? Gustarile pe baza de avocado sunt exact ce ai nevoie. Avocado este bogat in vitamine si acizi grasi, ce diminueaza colesterolul negativ. Vezi retete usoare cu avocado