Prepar-o pentru cina si vei vedea ca e cea mai satioasa tarta cu branza sarata pe care ai mancat-o vreodata. Cu greu vei putea manca doua felii!

Ingrediente pentru aluat

100 g unt 200 g faina 150 g iaurt sare

Ingrediente pentru umplutura

2 cepe mari 200 g cascaval 100 g telemea 200 gorgonzola 3 oua 1 lingura de unt sare piper 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:

1. Combina untul moale cu faina, iaurtul si putina sare, pana cand obtii un aluat omogen. Formeaza o bila de aluat si da-o la congelator pentru 10-15 minute in folie de plastic.

2. In rastimp, taie ceapa marunt si caleste-o in lingura de unt incinsa in tigaie, pana ce se caramelizeaza usor.

3. Combina toate branzeturile cu ceapa caramelizata, ouale, sarea (putina!) si piperul.

4. Intinde bila de aluat pe blatul presarat cu faina intr-un cerc, incat sa depaseasca cu cativa centrimetri marginile tavii de tarta, de jur imprejur.

5. Ruleaza aluatul pe facalet si transfera-l in tava unsa cu unt, apoi modeleaza-l incat sa ia forma tavii cat mai bine. Taie excesul de aluat.

6. Strapunge blatul cu furculita cat mai bine si da-l la cuptor pentru 20 de minute, sau pana cand se rumeneste, la 180 de grade.

7. Dupa ce blatul s-a rumenit, intinde umplutura deasupra lui si mai da-l la cuptor pentru alte 15-20 de minute, sau pana cand umplutura prinde o culoare aurie.

8. Serveste tarta cu branza sarata presarata cu patrunjel proaspat.