Vesnic prezent pe platourile de aperitive in ziua de Craciun, acest preparat este foarte satios si gustos.  Incearca aceasta reteta de lebar de casa, caci sigur va fi mult mai apreciat ca cel de cumparat.

Ingrediente

1 ficat de porc 500-700 g carne de porc o bucata slanina afumata 2 cepe medii intestine pentru umplut inima sau alte organe (optional) foi de dafin ienibahar sare piper
Mod de preparare:

1. Spala bine toate organele si carnea, apoi pune-le la fiert la foc mic intr-o oala incapatoare cu sarea si condimentele.
2. Spumeaza de mai multe ori apa, apoi adauga si ceapa data in jumatati. Dupa ce carnea a fiert, scoate-o sa se raceasca.
3. Trece carnea si ceapa prin masina de tocat, de 2 ori daca e nevoie, apoi adauga din apa in care a fiert carnea in tocatura, incat sa obtii o pasta cremoasa.
4. In matele spalate foarte bine, pune compozitia si leaga matul la ambele capete. Fierbe lebarul pentru inca o jumatate de ora in alta apa, nu inainte de a intepa matul din loc in loc, pentru a iesi aerul.
5. Dupa fierbere, se lasa sa se raceasca si se da la frigider.