Cu putin efort si cu doar 2 ingrediente principale iti ies cei mai buni dovlecei pane, cu umplutura de mozzarella. Sunt o gustare excelenta vara si, bineinteles, dovleceii umpluti pot fi mancati si reci, alaturi de o salata proaspata.

Ingrediente

2 dovlecei mari mozzarella (cca 250-300 g) faina 2 oua pesmet sare piper oregano boia de ardei dulce
Mod de preparare:
  1. Spala bine dovleceii si taie-i pe lungime, fasii subtiri dar cat mai late. Taie felii de mozzarella de 0.5 cm grosime.
  2. Asaza 2 felii de dovlecei in cruce, iar la intersectia celor doua felii pune felia de mozzarella. Adu cele 4 capete de dovlecel peste mozzarella alternativ, incepand cu capetele feliei de dedesubt, pentru a avea mai multa sustinere.
  3. Odata impachetat dovlecelul umplut, infige o scobitoare in el, pentru a evita desfacerea. Repeta acelasi proces cu toate bucatile de dovlecel ramase.
  4. Trece dovleceii umpluti prin faina, apoi prin oul batut cu sare, piper si boia de ardei dulce si in final prin pesmet combinat cu oregano.
  5. Prajeste dovleceii umpluti cu mozzarella pentru 1-2 minute, pana cand se rumenesc bine.