Au un gust aparte si sunt incredibil de pufoase, iar pentru micul dejun sunt perfecte! Chiflele englezesti se servesc in mod deosebit la micul dejun, alaturi de oua Benedict, dar pot fi servite si cu unt, gem sau crema tartinabila de ciocolata.

Ingrediente

250 ml lapte caldut 350 g faina 1 ou 1 lingura unt 1 lingura margarina 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 1 lingurita bicarbonat 1/2 pliculet drojdie uscata 2 linguri malai

Ingrediente pentru gatit

2 linguri unt
Mod de preparare:
  1. Amesteca drojdia cu laptele si zaharul, apoi las-o deoparte pentru 10 minute. Separat, amesteca toate ingredientele uscate intre ele (faina, bicarbonatul, sarea). Pune margarina si untul topite in laptele amestecat cu drojdia, apoi incorporeaza compozitia in ingredientele uscate.
  2. Aluatul obtinut trebuie sa fie extrem de lipicios si trebuie lasat la crescut intr-un recipient bine uns cu ulei. Lasa coca acoperita sa creasca pentru 2 ore la loc cald. Dupa ce aluatul a crescut, scoate-l pe o suprafata pudrata cu faina si framanta-l cu putina faina, pana in punctul in care devine nelipicios la suprafata.
  3. Taie aluatul in 8, sectionand aluatul intreg in jumatati, apoi in sferturi, apoi in optimi, incat sa tai chiflele cat mai egale. Rostogoleste intre palma si blatul usor pudrat cu faina fiecare parte de aluat, pana cand se rotunjeste. Aplatizeaza chiflele, presara-le pe ambele parti cu malai si lasa-le la crescut, acoperite, timp de ~60 de minute, pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Topeste untul si prajeste chiflele pe ambele parti, timp de 2-3 minute pe fiecare parte, apoi asaza-le in tava si da-le la cuptorul preincalzit, pentru 10 minute. Daca vrei sa servesti chiflele englezesti calde sau fierbinti, cresteaza-le in jumatate intepandu-le din loc in loc cu o furculita. In cazul in care incerci sa le tai cu cutitul, se vor deforma si aplatiza.

Incearca si:

Yorkshire pudding

Paine traditionala fara framantare

Focaccia de casa