Sunt foarte usor de facut, dintr-un aluat foarte similar celui de clatite, si fac parte din bucataria traditionala britanica. Gogoselele numite Yorkshire Pudding sunt perfecte pentru aperitive, caci pot fi umplute cu diferite amestecuri (precum ciupercile cu usturoi), sau pot fi servite ca desert, cu dulceata, ciocolata sau creme preparate in casa.

Ingrediente

4 oua 200 ml lapte 200 g faina sare
Mod de preparare:
  1. Bate ouale cu laptele, faina si sarea pana cand aluatul e omogen, fluid si nu are cocoloase.
  2. Intr-o tava de briose, toarna in fiecare forma cate o lingura plina de ulei si da tava la cuptorul incins. Dupa cateva minute, cand cuptorul s-a incins, scoate tava si toarna tot aluatul, in mod egal, in forme.
  3. Da tava de briose la cuptor si nu deschide cuptorul pana cand “gogosile” nu se coc (cam 20-25 min). Scoate-le cand sunt mult crescute si rumenite.
  4. Serveste yorkshire pudding ca aperitiv (ciuperci cu usturoi, cu branza, etc) sau ca desert, cu ciocolata, dulceata sau creme