E atat de buna, ca o mananci goala. Uite cum faci o focaccia delicioasa acasa, pe care o poti servi alaturi de aperitive, cu care poti face sandvisuri sau pe care o poti manca simpla.

Ingrediente

1 pliculet drojdie uscata 240 ml apa foarte calda 8+ linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare 40 g gris 2 lingurite rozmarin 380 g faina sare de mare
Mod de preparare:

1. Dizolva drojdia in apa calda, adauga cele 2 linguri de ulei de masline, sarea, grisul si faina, apoi rozmarinul. Din cantitatea de faina, pastreaza vreo 3-4 linguri pentru framantat.
2. Cand aluatul a inceput sa prinda forma, framanta-l pentru 10 minute pe blatul de lucru presarat cu faina. Dupa 2-3 minute de framantat, adauga cate 1-2 linguri de ulei de masline de 2-3 ori, si framanta de fiecare data pana se incorporeaza.
3. Dupa cele 10 minute de framantat, ar trebui sa ai un aluat foarte elastic. Tavaleste-l prin 2-3 linguri de ulei de masline si lasa-l sa creasca la cald timp de o ora, acoperit cu folie.
4. Dupa ce coca si-a dublat volumul, pune-o pe o tava tapetata cu ulei si intinde-o usor cu degetele incat sa ramana de 1-1.5 cm grosime. Las-o acoperita cu folie pentru 10 minute.
5. Unge coca cu ulei de masline, si fa gauri in aluat cat mai dese, tinand degetele indoite si departate. Gaurile trebuie sa fie adanci, deci nu le face superficiale. Da painea la crescut pentru alte 40 de minute, fara sa o mai acoperi.
6. Presara foccacia cu rozmarin si sare de mare si stropeste-o cu ulei de masline. Da painea la cuptor pentru 15-20 de minute, pana cand devine aurie. Cand o scoti, unge-o pentru ultima oara cu 1 lingura de ulei de masline si las-o sa se raceasca inainte de a o servi.

Vezi si alte retete din bucataria italiana

Incearca si alte retete de paine