Le vedem in magazine si ne fac cu ochiul, ne atrag caci sunt noi, argintii si stralucitoare. Uneori cedam tentatiei si le cumparam, pentru ca apoi sa ajunga sa zaca prin sertare si unghere neatinse. Citeste care sunt cele mai inutile ustensile de bucatarie, cel putin din experienta noastra, pe care nu ar trebui sa le cumperi vreodata, caci vei risipi banii.

1. Feliatoarele de legume sau fructe

Feliatoarele de tot felul, de la cele pentru mere, pentru ananas, pana la cele de avocado. Ele in definitiv pot fi folosite, insa au un singur scop si iti vor ocupa loc in bucatarie pentru cele 2-3 dati pe an cand le vei folosi. In plus, functiile tuturor acestor feliatoare pot fi inlocuite de un singur obiect: un cutit.

2. Separatoarele de oua

Le stiti sigur, iar daca nu, mai bine. Sunt acele mici dispozitive similare cu o lingura, care te ajuta sa separi galbenusul de albus. Unealta ar fi utila, daca nu ar exista deja cojile de ou, care pot fi folosite cu usurinta. Daca totusi nu te descurci sa separi galbenusurile, foloseste o sticla de plastic goala, pe care o strangi cat sa elimini putin aer din ea, apoi relaxeaza mana, incat sticla sa revina la forma initiala in timp ce tii gura sticlei pe galbenus.

3. Fierbatoarele de oua

Ca tot veni vorba de oua, fierbatoarele de oua sunt cam la fel de inutile ca si separatoarele, mai ales daca le folosesti acasa. Daca la birou sau in vacanta isi pot dovedi utilitatea, acasa ocupa spatiu degeaba. Motivul? O cratita cu apa e tot ce-ti trebuie pentru a fierbe oua.

4. Foarfece de verdeturi

Nu am cumparat vreodata una, tocmai pentru ca nu le consider practice deloc, insa am vazut filmulete in care sunt folosite. In timp ce tai cu ele, 2/3 din verdeata ramane intre multiplele foarfece, iar asta nu e doar neproductiv, ci si enervant de curatat ulterior. Din nou, cele cateva foarfece inlantuite pot fi inlocuite cu banalul cutit.

5. O latura a razatoarei

Ce-i drept, in privinta asteia n-ai ce sa faci, decat cel mult sa incerci sa cumperi o razatoare care nu are asa ceva. Sigur stiti la ce ma refer: cand vrei sa razuiesti o portocala sau o lamaie, ce latura a razatoarei folosesti? In mod normal ar trebui sa o folosesi pe cea cu patrate micute si abrazive, dar majoritatea lumii foloseste razatoarea mica. De ce? Ei bine, pentru ca latura pentru citrice este complet inutila. Ramane mai multa coaja pe razatoare decat obtii in prajitura. In plus, e tare dificil sa o cureti, deoarece buretele se agata in metal.

6. Prajitorul de paine

La modul general vorbind, el este un instrument util. Insa, cum in ultimii ani mai toate gospodariile au si cate un sandwich maker, prajitorul de paine devine mobila de bucatarie. Daca vrei 2 felii de paine prajita, tot ce trebuie sa faci e sa pui feliile spate in spate si sa le bagi la sandwich maker, apoi sa le intorci, daca le vrei facute pe ambele parti. Unde mai pui ca poti sa ungi si cu putin unt feliile de paine, daca le doresti mai aurii si mai gustoase. E atat de simplu, si folosesti un singur aparat in 2 scopuri.

7. Suportul de lingura

Nu e un instrument foarte cunoscut la noi, insa popularitatea lui este in crestere. In principiu, acest obiect seamana cu o lingura mai mare, in care iti pui lingura cu care amesteci in mancare. Ar fi perfect, daca nu ar fi atat de usor de inlocuit cu o banala farfurie.