Red passion

Într-un pahar, se pun câteva cuburi de gheaţă pisate. Deasupra, se adaugă sucul de la două portocale stroarse şi, la final, lichiorul de cireşe. Se decorează cu zahăr pudră, o felie de portocală şi o cireaşă.

Fruits mix

Într-un pahar, tip sondă scos din frigider se pun cuburile de gheaţă, votca şi sucul de la cele două portocale stoarse. Se decorează cu o căpşună, o felie de portocală şi una de lămâie verde.

Ice thunder

Se pasează zmeura până se face spumă. Cuburile de gheaţă se pisează, apoi se pun în pahar. Se adaugă sucul de ananas, iar apoi şi spuma de zmeură. Se decorează cu o cireaşă şi o felie de ananas.

Green Hawaiian

Într-un pahar înalt, se pune lichiorul de curacao, peste care se adaugă câteva cuburi de gheaţă pisate. Se toarnă şi lichiorul de kiwi amestecat în prealabil cu sucul de lămâie. La final, se mai pun alte 3-4 cuburi de gheaţă. Se decorează cu o felie de portocală şi cu o cireaşă.

Borş de sfeclă roşie

Se spală sfecla şi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate, se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa, ardeii, morcovii, dovleceii, se taie mărunt ca pentru ciorbă şi, împreună cu sfecla tăiată şi mazărea prefiartă, se călesc câteva minute în uleiul de măsline. Se […]

Supă cremă de mazăre

Se spală mazărea verde şi se pune la fiert, separat de celelalte legume. Ţelina, cartofii şi morcovii se spală şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, apoi se căleşte în puţin unt. Peste ceapă se pun legumele tăiate şi se călesc câteva minute. Se adaugă apă şi se fierb până devin […]

Caș proaspăt cu miere

Feliile de caș de oaie se taie subțiri cât să nu se rupă. Se așază pe o farfurie (ideal este să fie una adâncă) și se toarnă pe deasupra o miere de albine cât mai parfumată (de mană sau de fâneață). Se presară miez de nucă. Se servește foarte rece (să nu curgă mierea prea […]

Salată italiană cu paste

Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi un pic de ulei de măsline. După ce au fiert, se scot din sită şi se printr-un jet de apă rece. Se rade mozzarella pe răzătoarea mică şi se pregăteşte sosul. Se curăţă usturoiul, se taie rondele subţiri şi se căleşte în uleiul de măsline. […]

Supă-cremă de roşii

Ardeii, ceapa, usturoiul, ţelina şi pătrunjelul se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare, piper şi ulei de măsline. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Pasta de roşii se trece prin sită, ca să se elimine seminţele, apoi se pune într-un vas, la foc mijlociu, […]

Cartofi umpluţi cu salată de ton

Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcească. Se scoate miezul cu o linguriţă şi se pun pe un platou. În acest timp, într-un bol, se pun gălbenuşul de la oul fiert şi de la cel crud. Se adaugă […]