Peşte pane cu cartofi ţărăneşti

1. Se spală fileul de peşte sub jet de apă rece şi se taie bucăţi. Se sparg două ouă şi se bat bine cu puţină sare. Bucăţile de peşte se dau prin făină, scuturându-se apoi de sur­plus, şi se trec prin ou. Se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. Se prăjesc până ce […]

Bulete de brânză

1. Într-un castron suficient de mare se pun brânzeturile, care se pasează cu o furculiţă pentru a se mărunţi bine. Se adaugă smântâna, se amestecă bine sau se mixează şi se potriveşte la gust cu sare şi piper. 2. Separat, în castronele diferite, se pun migdalele tocate, boiaua ames­tecată cea dulce cu cea iute, pătrun­jelul […]

Ciupercuţe de ouă cu maioneză

1. Se fierb 7 ouă în apă cu sare, circa 6 minute din momentul în care începe apa să clocotească. Se lasă câteva minute în apă rece, apoi se curăţă şi se pun pe o farfurie. 2. Pentru maioneză, se scoate gălbenuşul dintr-un ou şi se pasează cu o furculiţă. Se sparge un ou crud […]

Cocteil de pepeni

1. Se taie pepenele roşu în felii, se scot sâmburii şi se taie miezul cubuleţe. Ceilalţi doi pepeni se taie pe jumătate, se îndepărtează seminţele, se taie în felii, apoi miezul în cubuleţe. 2. Se pun într-un castron bucăţile de pepene roşu, se adaugă 2 linguri de sirop de zahăr şi gheaţă zbrobită şi se […]

Copănele în sos de vin

1. Se spală pulpele în apă călduţă şi se pun la scurs pe un prosop de hârtie. După ce s-a scurs, se condimen­tează fiecare bucată cu sare şi piper şi se tăvăleşte în făină albă. 2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă pulpele. Se lasă să se prăjească bine pe toate părţile. 3. […]

Marmeladă de coacăze

1. Coacăzele se spală foarte bine în mai multe ape. 2. Se stropesc cu zeama de lămâie, se toarnă peste ele zahărul şi se lasă într-un lighean acoperit minimum o oră, ca să lase sirop. 3. După aceea, se pun pe aragaz, la foc mic, circa 10 minute, amestecând încontinuu. 4. Se adaugă apoi lichiorul […]

Peltea de trandafiri

1. Se pune la fiert zahărul cu apa şi cu zeama de lămâie până se leagă bine. În timp ce compoziţia fierbe, se strânge spuma, până când siropul se curăţă bine. 2. În paralel, peste petalele de tran­dafiri se pune sarea de lămâie şi se frământă bine cu mâna. 3. După ce siropul s-a legat, […]

Fresh caffe

Se pun într-un shaker cuburile de gheaţă, cafeaua solubilă, zahărul şi laptele. Se amestecă până se obţine o pastă. Compoziţia se pune într-un pahar tip cupă şi se adaugă îngheţata. La final, se presară un praf de cacao şi, după preferinţe, şi caramel.

Electric lime

Cele două lămâi verzi se storc bine. Sucul obţinut se pune în pahar, apoi se adaugă zahărul pudră şi romul. Se decorează cu o felie de lămâie verde.

Sweet dream

Se ia un pahar în care se pune lichiorul de căpşuni peste care se adaugă sucul de lămâie şi apa (plată sau carbogazoasă). Se decorează cu o căpşună şi o felie de lămâie verde.