Red flavor

Se amestecă sucul natural de cireşe cu cel de vişine, apoi se adaugă votca. Băutura se poate servi cu cuburi de gheaţă.

Pachețele cu bacon

Se modelează carnea de mici în formă de chifteluțe, apoi se învelește fiecare într-o feliuță de bacon. Se înfig 6-7 chifteluţe astfel prăgătite pe bețele de frigărui și se prăjesc pe grătar. Se ornează cu rozmarin proaspăt și se servesc cu salată de sezon.

Desert ușor

Se dizolvă cacaua cu 3-4 linguri de apă caldă. Se adaugă apoi cam 100 ml apă clocotită. Gelatina se pune la înmuiat în apă rece. Separat, într-un vas, se amestecă gălbenușurile cu zahărul. Se toarnă deasupra cacaua diluată și se omogenizează cu telul. Se adaugă și gelatina și se continuă omogenizarea cu telul. Vasul cu […]

Prăjitură cu mere

Se frământă un aluat din făină, drojdie, ulei şi apă şi se lasă la dospit aproximativ 30 de minute. Între timp se spală merele, se curăţă de coajă, se dau pe răzătoare şi se amestecă cu zahărul. Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se călesc merele timp de 4 minute. Se taie aluatul în […]

Caș proaspăt cu miere

Feliile de caș de oaie se taie subțiri cât să nu se rupă. Se așază pe o farfurie (ideal este să fie una adâncă) și se toarnă pe deasupra o miere de albine cât mai parfumată (de mană sau de fâneață). Se presară miez de nucă. Se servește foarte rece (să nu curgă mierea prea […]

Lipii cu cheddar la grătar

Brânza cheddar se dă prin răzătoarea mare. Ea poate fi înlocuită de alte brânzeturi maturate, de cea mai bună calitate. Se amestecă în brânză pătrunjelul tocat mare și ardeiul iute curăţat de seminţe și tocat extrem de fin. Ideal este ca această umplutură să nu stea mai mult de 5 minute înainte de a fi […]

Cartofi noi la ceaun

Cartofii noi se spală bine în mai multe ape, fără a-i curăţa de coajă. Se pun într-un ceaun de tuci, cu fundul rotund şi se toarnă apă cam până la jumătatea cartofilor. Se pune cantitatea de sare necesară încă din această etapă, astfel încât cartofii să rămână întregi. Apoi, se adaugă și uleiul și se […]

Cartofi noi cu smântână

Cartofii noi, în coajă, trebuie spălați în 4-5 ape. Se pun apoi la fiert în supă de pui. Se adaugă de la bun început sarea, pentru că aşa cartofii vor rămâne întregi. Se lasă la fiert până sunt pe jumătate fierți și supa de pui scade destul de mult. Se ia de pe foc. Separat […]

Specialitate cu somon și salvie

Se spală frunzele de salvie şi să lasă să se scurgă pe o sită. Brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu smântâna. Crema de brânză se condimentează, după gust, cu sare şi piper şi se adaugă puţină zeamă de lămâie. Se întinde apoi crema pe deasupra fiecărei clătite şi se aşază câte […]

Pilaf cu urzici

Urzicile se spală temeinic și se scurg. Se pun la opărit în apă cu sare și oţet. Se lasă la fiert până sunt aproape gata. Într-o tigaie, se călește ceapa în unt. Se pune orezul spălat bine, dar doar umed, fără apă în el. Se lasă până devine transparent (ca orice început de rizotto). Se […]