Terină de năut

Terina de năut este un aperitiv foarte gustos fără năut. Iar reţeta e foarte simplă. Iată cum se face. 1. Morcovii curăţaţi, ceapa mărunt tăiată şi usturoiul presat se pun într-o cratiţă cu ulei şi curry. Se amestecă şi se lasă la fiert 15-20 de minute, până ce legumele s-au înmuiat. 2. Între timp, făina […]

Bomboane sănătoase

Bomboane sănătoase pe care le poţi prepara în casă din fructe uscate şi brînză delicioasă. Uite cât de uşor se fac! 1. Fructele de goji bine uscate se macină în râşniţa electrică şi apoi praful se cerne. 2. Brânza de vaci se mixează cu mierea şi, după ce se obţine un amestec omogen, se adaugă […]

Compot oriental de vişine

Compotul oriental de vişine se face uşor şi are un gust deosebit. Iată cât de simplă e reţeta. 1. Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor. 2. Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească. Apoi se toarnă peste vişine. 3. Borcanele […]

Aperitiv de vişine

Un aperitiv de vişine cu vin roşu, numai bun de servit invitaţilor. Iată cât de uşor se face. 1. Sâmburii de vișine se zdrobesc uşor, cât să se deschidă puţin, şi se pun într-un borcan mare. 2. Se adaugă vinul, frunzele şi zahărul şi se amestecă bine. Se lasă aşa pentru 5 zile, timp în […]

Sirop de vişine nefiert

Un sirop de vişine foarte bun, care nu necesită fierbere, deci se face foarte uşor. Iată reţeta. 1. Fructele uşor zdrobite se pun într-un borcan mare de 5 litri. Se presară cu sarea de lămâie şi se toarnă un litru de apă rece. Se amestecă şi se lasă aşa până a doua zi. 2. A […]

Vişine murate

Reţeta de vişine murate este simplă, iar rezultatul – o garnitură originală pe care trebuie să o guşti. 1. Se spală şi se aleg numai acele fructe întregi. Într-o cratiţă se pun la fiert oţetul, apa, zahărul, sarea şi cuişoarele. Se lasă să fiarbă 2 minute, se stinge focul şi se lasă aşa. 2. Între […]

Vişine în sirop

Vişine în sirop delicioase, un compot gustos pe care trebuie să-l ai în casă. 1. Într-o cratiţă se pun la fiert apa şi zahărul şi, când dă în clocot, se trage oala de pe foc şi se pun fructele spălate şi curăţate de sâmburi. 2. Se lasă aşa de pe o zi pe alta şi […]

Supă de sfeclă

Supa de sfeclă este o reţetă inedită pe care trebuie să o încerci. Iată cât de uşor se face. 1. Se taie sfecla şi se mixează cu smântâna. 2. Se adaugă usturoiul şi sucul de lămâie, sare şi piper. 3. Se adaugă puţin coriandru sau pătrunjel tocat şi se dă la rece pentru 90 de […]

Supă de castravete

O supă de castravete uşoară, răcoroasă şi potrivită pentru diete. Uite cât de simplă e reţeta! 1. Castravetele se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să elibereze sucul. 2. Apoi, se opresc câteva rondele pentru servit, iar restul se taie mai mic şi se pune în cuva robotului. […]

Vinete amalfitane

Vinete amalfitane – o reţetă italienescă de vinete cu caşcaval ras, o combinaţie foarte gustoasă. Iată reţeta. 1. Vinetele se taie felii pe lung, care se aşază fiecare pe masa acoperită cu un şervet. Se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. 2. În tava de cuptor se pune o […]