Aripioare cu miere şi ghimbir a la Jamie Oliver

Învaţă şi tu să prepari reţeta lui Jamie Oliver de aripioare cu miere şi ghimbir. Sunt delicioase şi numai bune la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru marinadă într-un castron şi ai grijă să obţii un sos lipicios. Pune aripioarele de pui curăţate pe o tavă largă şi toarnă marinada […]

Turtiţe cu conopidă

Învaţă să prepari nişte turtiţe cu conopidă delicioase, care te vor delecta şi reci şi calde, în weekend, la picnic sau la petreceri. Mod de preparare: Se rupe conopida bucheţele mici şis e fierbe la maşina cu abur sau pe foc mediu, cu puţină sare de mare. Se pasează ca un piure de cartofi. Se […]

Salată cu pepene roşu şi pui

Învaţă să prepari o salată de vară delicioasă, cu pepene roşu şi piept de pui fraged, care te va răcori şi care nu îngraşă. Mod de preparare: Toarnă oţetul balsamic într-o tigaie adâncă şi adu la fiert. Redu flacăra când clocoteşte şi mai fierbe la foc mic 15-20 minute, până se reduce şi devine un […]

Cum să faci quiche lorraine

Învaţă să prepari o quiche lorraine ca în Sudul Franţei, cu bacon şi nucşoară aromată. Mod de preparare: Prăjeşte bacon-ul fără să adaugi ulei în plus, eventual, poţi folosi o tigaie non-aderentă. Amestecă făina cu un ou, sare şi unt rece şi frământă bine aluatul format. Dacă este nevoie, adaugă câţiva stropi de apă, pentru […]

Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay

Cartofii prăjiți după rețeta lui Gordon Ramsay sunt cei mai buni! Se fac foarte ușor și sunt mai sănătoși decât cei clasici. Iată cum se fac! 1. Se preîncălzește cuptorul cu tava înăuntru. 2. Se curăță cartofii și se taie în felii groase de aproximativ un centimetru. Apoi se opăresc în apă clocotindă timp de […]

Pui în lapte à la Jamie Oliver

Puiul în lapte à la Jamie Oliver este cea mai gustoasă friptură de pui și se face foarte ușor. Iată rețeta faimosului Chef: 1. Se încălzește cuptorul la aproximativ 190 de grade. 2. Puiul se condimentează bine și se prăjește ușor în ulei de măsline, întorcându-l pe toate părțile până când ia o culoare aurie.  În […]

Mâncare de legume

Mâncare de legume foarte bună pentru diete, pentru post sau pentru vegetarieni. Iată o reţetă simplă şi delicioasă! 1. Se spală şi se feliază vinetele. Se pre­sară sare şi se aşază în sită să se scurgă. Se presează cu o lingură de lemn ca să iasă sucul toxic şi se trec prin pesmet. 2. Se […]

Pui pe pat de orez cu cârnaţi

Pui pe pat de orez cu cârnaţi, o combinaţie inedită pe care trebuie să o încerci, mai ales că reţeta e foarte simplă. 1. Se curăţă puiul de pieliţe, se spală în 2-3 ape şi se lasă câteva minute în apă clocotită. 2. Se pregăteşte, între timp, orezul. Se spală orezul şi se căleşte 3-4 […]

Friptură de vită la tavă

 Friptură de vită la tavă cu garnitură de piure şi mix de legume. O reţetă simplă şi foarte gustoasă. 1. Se taie rasolul felii potrivite. Se bate fiecare felie cu ciocanul de şnitele şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru verde. 2. Se ung bucăţile cu unt şi ulei de măsline şi se acoperă […]

Soté de morcovi

 Soté de morcovi perfect lângă o friptură. Iată o reţetă simplă, rapidă şi delicioasă.  1.   Se curăţă şi se spală morcovii. Se pun să fiarbă în apă cu sare şi 2-3 căţei de usturoi, cât să le dea o aromă specială. 2.   Separat, se curăţă bine restul de ustu­roi şi se pisează. Se freacă bine […]