Pui la tavă Av cu mere şi rozmarin

Se spală bine puiul în câteva ape, se opăreşe în 2-3 clocote, se scoate din apă, se lasă la scurs şi apoi se unge cu unt topit pe toată suprafaţa. Pentru a avea o carne fragedă, se înţeapă din loc în loc şi se introduce unt topit. Se condimentează atât pe exterior, cât şi pe […]

Ruladă de pui cu sos de mazăre

Se taie pieptul de pui astfel încât să se poată rula, se bate, se condimentează cu sare şi piper, se unge cu ulei şi se dă la rece. Se pregăteşte umplutura din ardeii tocaţi mărunt, morcovul ras, ceapa şi usturoiul tocate fin. Legumele se călesc, se lasă să se înăbuşă şi, după ce au fiert, […]

Anghinare umplută cu şalău

Se curăţă anghinarele, se spală şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul şi se opăresc câteva minute în apă clocotită cu sare şi zeama de la o lămâie, apoi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se toacă fileul de şalău şi se condimentează cu sare şi piper. Fileul de şalău se amestecă cu […]

Salată de paste cu peşte

Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei, conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot din oală şi se lasă câteva minute în apă rece, apoi se pun în sită. Separat, se spală fileul de cod, se şterge cu un prosop absorbant şi după ce […]

Muşchiuleţ de vită cu legume

Se taie muşchiuleţul de vită rondele potrivite, nici groase, dar nici subţiri. Se ung bucăţile de carne cu salvie, unt, ulei şi muştar. Se stropesc cu vin roşu pe toată suprafaţa şi se lasă câteva ore la rece, la marinat. Separat, se curăţă legumele şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi […]

Păstrăvi la grătar

Se curăţă păstrăvii, se spală bine în câteva ape şi se pun să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru şi se lasă câteva minute la rece, până se pun la grătar. După ce au stat la rece, se iau pe rând şi se înfășoară […]

Plăcintă de orez cu dovlecei

Se spală orezul în 3-4 ape şi se pune în tava de teflon cu 100 g unt, şofran, sare şi 800 ml de apă. Se bagă în cuptor şi se amestecă uşor, până se încorporează tot untul. În acest timp, se curăţă dovleceii, se rad pe răzătoarea mică şi se amestecă cu miezul de pâine […]

Mămăligă “înnobilată”

Se pune apa la fiert cu o linguriţă de sare şi puţin mălai. Când începe să dea în clocot, se pune încet-încet şi restul de mălai şi se amestecă încontinuu cu făcăleţul. Se lasă să fiarbă în jur de 20 de minute, timp în care se amestecă bine. Între timp, se spală roşiile şi se […]

Sufleu de paste

Se pun pastele farfalle la fiert în apă cu puţină sare şi se lasă 5-10 minute. Între timp, se spală şi se curăţă legumele. Morcovii se taie rondele, cartofii felii, iar ardeiul gras feliuţe. După aceea, se pun la fiert în apă cu puţină sare, în jur de 10 minute. Se scot pastele farfalle într-o […]

Musaca picantă de legume

Se curăţă cartofii, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare, timp de 10 minute. Se scot într-o strecurătoare şi apoi se taie cubuleţe. Între timp, se spală roşiile şi ardeiul gras şi se taie rondele, respectiv fâşii. Caşcavalul se porţionează în pătrate mai mari. Într-o tavă unsă cu unt, se aşază […]