Pizza vegetariană dublă

1. Se cerne făina. Drojdia se amestecă cu zahărul în 100 ml de apă călduţă şi se adaugă peste făină. Se frământă cu uleiul şi se lasă să crească. 2. Aluatul se taie în două şi se întinde câte o foaie. Pentru prima pizza, spanacul se amestecă cu crutoanele, sare, piper şi un căţel de […]

Pizza mediteraneană

1. Se prepară blatul astfel: făina se cerne, se face o adâncitură în mijloc şi se pune drojdia ameste­cată cu 150 ml apă, un praf de sare şi zahăr. Se frământă cu uleiul de măsline şi se lasă la crescut. 2. Aluatul se întinde într-o tavă în care se pune hârtie de copt. Se unge […]

Pizza Capriciosa

1. Făina se cerne şi se face o adâncitură în mijloc, unde se toarnă maiaua făcută din drojdie, 100 ml de apă călduţă şi un praf de zahăr. Se lasă 5 minute, apoi se frământă bine. Se lasă jumătate de oră la crescut. Aluatul se întinde într-o foaie subţire şi se aşază în tava unsă […]

Macaroane cu sos de verdeaţă

1. Într-un castron se amestecă uşor untul înmuiat cu făina cernută, se adaugă supa de carne şi laptele şi se bate totul cu telul. Se toarnă într-o oală cu fundul mai gros şi se pune pe foc, amestecând încontinuu, până se leagă sosul, aproximativ 20 de minute. Se trage apoi deoparte, se strecoară, iar în […]

Spaghete cu sos de roşii

1. Se spală roşiile şi se curăţă de codiţe. Se cufundă în apă clocotită, iar când coaja începe să se desprindă, se scurg, se lasă la răcit şi se taie în cubuleţe mici. 2. Ceapa se curăţă, se spală şi se rumeneşte uşor într-o tigaie în puţin ulei. Se adaugă apoi roşiile, busuiocul şi se […]

Spaghete Carbonara

1. Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. 2. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai […]

Penne cu somon şi spanac

1. Se pun pastele la fiert. După ce au fiert, se scot, se scurg, se trec prin-tr-un jet de apă rece, apoi se lasă la scurs şi se amestecă cu uleiul de măsline. Spanacul se spală, se opăreşte în puţină apă cu sare şi se lasă la scurs. 2. Se pune jumătate din cantitatea de […]

Lasagna cu legume

1. Se spală legumele. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri, iar ardeiul în bucăţi mici. Busuiocul se spală şi se curăţă de pe crenguţe. 2. Într-o tigaie, se rumenesc timp de 3 minute, în puţin ulei, ardeiul şi vinetele. Se adaugă dovle­ceii, sucul de roşii, roşiile tăiate felii şi busuiocul. Amestecul se condimentează cu […]

Linguini cu sos pesto

1. Se spală şi se curăţă busuiocul. Usturoiul se curăţă şi se taie bucăţi. O parte din frunzele de busuioc împreună cu usturoiul se pun într-un mojar şi se amestecă, timp în care se adaugă treptat uleiul de măsline. La final, se pune un praf de piper. 2. Separat, se fierb pastele în apă cu […]

American Barbecue

1. Porumbul fiert se taie în bucăţi groa­se cam de 3 cm. Dacă e congelat, se fierbe 5 minute în apă sărată. 2. Pieptul de pui se taie cuburi, la fel şi roşiile şi ardeii, iar ceapa se taie felii. 3. Se montează pe frigărui, alternativ. 4. Se stropesc cu zeamă de lămâie, ulei şi […]