Mâncare de roşii cu bame şi ardei gras

1. Bamele se spală în apă rece, se taie la codiţe şi se pun la fiert în 1 l de apă cu 50 ml oţet şi o linguriţă rasă de sare. Se lasă să fiarbă 5 minute, apoi se acoperă şi se mai lasă un sfert de oră. 2. Bamele se scurg şi se pun […]

Roşii umplute cu ciuperci

1. Se spală roşiile, se taie un căpăcel deasupra şi se scoate miezul cu o linguriţă, apoi se aşază pe un platou. 2. Ciupercile şi ceapa se curăţă de coajă şi se taie feliuţe, după care se pun la călit în uleiul încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15-20 […]

Musaca de vinete şi conopidă

1. Se desface conopida bucheţele şi se fierbe în apă cu puţină sare timp de 30 de minute, apoi bucheţelele se scurg şi se aşază pe un platou. 2. Vânăta se coace pe grătar sau pe tava de la aragaz, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs pe un tocător. 3. Se toacă […]

Mâncare de vinete cu roşii şi brânză

1. Se spală bine vinetele, se curăţă şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se aşază pe un tocător înclinat, să se scurgă. Se lasă aproximativ jumătate de oră, apoi se călesc uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Roşiile se spală şi se taie şi ele rondele. 2. Legumele astfel […]

Ruladă de pui

1. Pieptul de pui se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune untul într-o tigaie încinsă şi se căleşte ceapa până devine aurie. Peste ceapa călită, se adaugă puţină apă şi se mai […]

Piept de pui umplut

1. Pieptul se condimentează cu sare şi cu boia de ardei şi se desface pe lung pentru a putea fi umplut. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă. Se pune într-o tigaie cu ulei încins şi se căleşte uşor. Se stinge apoi cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă ardeiul spălat, […]

Spanac cu pui

1. Se spală bine spanacul şi se lasă la scurs pe o strecurătoare. Se curăţă şi se spală ceapa şi ciupercile şi, după ce se lasă puţin la scurs, se toacă şi se taie felii. Se călesc apoi într-o tigaie încinsă cu unt, se sting cu puţină apă şi se înăbuşă 5 minute. Se adaugă […]

Pui cu verdeaţă

1. Se spală puiul, se usucă şi se condimentează cu sare şi cu piper. Se spală bine verdeaţa şi se toacă. Din legătura de măghiran se păstrează întregi câteva fire, pentru ornat. Se amestecă verdeaţa cu usturoiul zdrobit, cu sarea şi cu piperul. Se adaugă pesmetul şi se amestecă din nou. 2. Se desprinde pielea […]

Crap prăjit cu usturoi şi lămâie

1. Peştele se curăţă, se spală, se taie felii groase de 1,5-2 cm şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. 2. Se face un sos din usturoiul pisat cu sare, ulei, suc de roşii, oţet, sare şi piper proaspăt măcinat. Se ung feliile de peşte cu acest sos, se pun într-un castron şi se lasă […]

Minitarte cu ton

1. În făina cernută se face o adâncitură în care se pune drojdia de bere dizolvată în puţină apă călduţă cu zahăr. Se amestecă puţin, apoi se acoperă cu făină şi se lasă la dospit 5 minute. Se adaugă iaurtul ţinut la temperatura camerei, uleiul şi puţină apă călduţă cu sare, astfel încât să se […]