Ruladă de curcan

1. Se taie carnea de curcan bucăţi şi se toacă. Se amestecă cu ceapa călită în prealabil, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se frământă cu 2 ouă crude. 2. Se unge o tavă de cozonac cu ulei sau cu unt şi se aranjează compoziţia de carne. Se stropeşte cu puţină apă şi […]

Cartofi gratinaţi

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în coajă, în apă cu sare, la foc potrivit. După ce au fiert, se scot, se lasă să se răcească şi se curăţă de coajă. 2. Cartofii se taie felii potrivite. Între timp, se topeşte untul într-o tigaie, la foc mic, apoi se toarnă peste cartofi. […]

Tocană picantă cu carne

1. Se taie cârnaţii şi fleica de porc bucăţele şi se călesc în ulei. Se pune apă şi se lasă să fiarbă. 2. Separat, se toacă ceapa mărunt, ciupercile se curăţă, se spală şi se taie feliuţe potrivite şi se călesc împreună cu carnea. 3. Cartofii, morcovii şi ardeii se curăţă, se spală, se taie […]

Salată italienească

1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec în câteva jeturi de apă rece apoi se lasă la scurs, într-o sită. 2. Separat, se scot bucăţile de anşoa din borcan şi se scurg pe un […]

Orez cu pui şi migdale

1. Se topeşte untul şi se căleşte prazul care a fost spălat şi tăiat, în prealabil, foarte mărunt. 2. Se adaugă orezul ales şi spălat şi se pune cantitatea de apă. Se presară şofranul, se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptor. 3. Se porţionează pieptul de pui, se bate cu ciocanul […]

Risotto cu legume şi carne

1. Mazărea se trece prin câteva jeturi de apă călduţă. Se curăţă ceapa şi se căleşte în unt împreună cu ciupercile mărunţite şi cu muşchiul de vită tăiat cubuleţe. 2. Se adaugă orezul, mazărea, porumbul, morcovii şi dovlecelul tăiat cubuleţe şi se călesc la foc mic. După câteva minute se adaugă un pahar cu apă […]

Orez basmati cu nuci

1. Se spală ceapa, se curăţă şi se taie solzişori. Se curăţă ciupercile, se spală şi se taie mărunt. Se alege coriandrul, se spală, se scutură şi o parte se toacă împreună cu ardeiul capia uscat. Se păstrează câteva frunze de coriandru pentru ornat. 2. Se pune uleiul să se încingă într-o tigaie şi se […]

Ruladă de curcan

1. Se taie pieptul de curcan în aşa fel încât să se poată rula, apoi se bate cu ciocanul de şniţele pentru a se frăgezi, se unge cu ulei, se condimentează cu sare, piper, cimbru, boia dulce şi iute, se rulează şi se lasă la rece. 2. Separat, se taie ceapa rondele, se căleşte cu […]

Drob cu pui şi legume

1. Se pune pieptul de pui să fiarbă în apă cu sare, se ia spuma şi se lasă să fiarbă bine. Se scoate din apa în care a fiert şi se taie felii foarte subţiri. Se pun într-un bol şi se acoperă cu un strat de unt. 2. Între timp, se curăţă vinetele, roşiile şi […]

Drob

1. Măruntaiele, adică inima, ficatul şi plămânii de la un miel se spală în 2-3 ape, se pun la fiert în apă cu un praf de sare şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă câteva minute să se răcorească, apoi se toacă fin […]