Cârnaţi albi

Cârnaţi albi de viţel şi porc foarte gustoşi, dar şi aspectuoşi. Iată o reţetă inedită de cârnaţi! 1.   Se taie carnea de viţel şi cea de porc în cuburi bune de tocat şi se pun la conge-lator. Nu se lasă să se congeleze, ci să fie foarte rece. 2.   Carnea foarte rece se trece prin […]

Sarmale vegetale care nu îngraşă

Învaţă să prepari nişte sarmale delicioase, vegetariene şi inedite, care nu îngraşă şi care se digeră uşor. Mod de preparare: Varza se spală şi se desface în foi. Se elimină nervurile groase şi se taie în dreptunghiuri, potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se căleşte ceapa tocată […]

Paste tricolore

Paste tricolore foarte aspectuoase şi uşor de făcut. Iată cât de simplă e reţeta! 1.   Pastele se fierb în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se scurg. 2.   Roşiile se taie în două, se amestecă cu pastele şi apoi se pun într-un vas de cuptor. 3.   Se aşază caşcavalul deasupra şi se […]

Tigaie de vită cu legume crocante

Tigaie de vită cu legume crocante şi foarte gustoase, ideală pentru cină. Iată cât de uşor se face această reţetă! 1.   Morcovii se taie bastonaşe subţiri, iar ardeii în fâşii subţiri. 2.   Carnea se taie, de asemenea, în fâşii fine şi, împreună cu ardeii şi morcovii, se pune la prăjit în tigaia cu ulei. 3.   […]

Pui cu portocale

Pui cu portocale delicios şi uşor de făcut, o cină perfectă pentru întreaga familie. Iată o reţetă simplă şi rapidă! 1.   Se prepară marinata pentru care se amestecă sucul de portocală cu mierea, usturoiul pisat, uleiul, sare şi piper. 2.   Cu acest sos se ung pulpele de pui, apoi se dau la frigider pentru 15 […]

Coroniţă cu brânză şi şuncă

Coroniţă cu brânză şi şuncă, perfectă ca aperitiv şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară reţeta! 1.   Într-un bol, se pun untul topit, gălbenu­şurile, sarea, făina cernută şi laptele călduţ amestecat cu drojdia. Se frământă bine şi se lasă la dospit. 2.   Se întinde aluatul în formă dreptun­ghiulară şi se unge cu unt. Se pun […]

Musaca dobrogeană

Ai mâncat până acum musaca așa cum o prepar dobrogenii? Vezi rețeta mai jos! 1. Cartofii se feliază şi se rumenesc pe o parte într-o tigaie cu ulei încins. Pe măsură ce se rumenesc, se scot pe şervete de hârtie. 2. După ce s-au rumenit toţi cartofii, în aceeaşi tigaie se pun la călit ceapa şi carnea tocată. […]

Pește cu sos de roșii

O rețetă simplă și foarte rapidă – unde mai pui că e și gustoasă! Un grozav pește cu sos de roșii se prepară astfel: 1. Ceapa şi ardeii se taie cubuleţe mici care se pun la călit în ulei. Se presară cu un praf de sare. 2. Se taie şi roşiile, cât se poate de mici, […]

Bastonașe din piept de pui

Hai să ne jucăm cu mâncarea! Convinge-i pe cei mici să mănânce sănătos dacă le faci bastonașe din piept de pui. Uite cum! 1. Carnea se trece prin maşina de tocat și apoi se amestecă bine cu ouăle, pătrunjelul tocat şi smântâna. Se potrivește de sare şi se lasă la rece pentru 15 minute. 2. Se formează apoi […]

Pui în crustă de pesmet și verdețuri

Un preparat pentru gusturi alese. Învață să faci și tu un pui în crustă de pesmet și verdețuri delicios! 1. Se dezosează puiul și se împarte în lobi care se ung cu o linguriță de unt și se prăjesc pe ambele părți câteva minute până devin aurii. 2. Se amestecă restul de unt cu pesmetul și verdeața și se […]